EuroBelgrade je internacionalni studentski sportski turnir koji se održava po prvi u Beogradu od 14. do 17. oktobra 2011. godine. Organizator ovog događaja je Fakultet organizacionih nauka u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

Danas će u finalu vaterpola za ekipu FON-a igrati naš reprezentativac Vladimir Vujasinović, u 18 časova na bazenima sportskog centra Tašmajdan. Pored njih takmičiće se u polufinalnim i finalnim utakmicama u odbojci, košarci i futsalu na terenima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, na Košutnjaku.

U popodnevnim časovima nakon odigranih utakmica održava se FlashMob (vid izvođenja određenog performansa u cilju zadobijanja pažnje prisutnih) u tržnom centru DELTA City na Novom Beogradu, svi učesnici će biti deo ovog performansa. Pored ovakvih iznenađenja, učesnicima će biti priređeno i mnoštvo drugih zanimljivih aktivnosti.

Prijavljeno je preko 300 studenata iz Evrope koji uključujući domaće učesnike čine ukupan broj od 500 učesnika. Turnir pripada seriji turnira Euro, koja obuhvata neke od najvećih turnira u Evropi, kao što su EuroMilano i EuroBarcelona. Cilj turnira je da pruži stranim studentima jednu lepšu sliku o Beogradu i Srbiji, ali i da im pruži priliku da se takmiče, druže i zabave. Planiramo da turnir u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv brend Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu i Beograda uopšte. Uz podršku Univerziteta u Beogradu, značaj ovog događaja prepoznala je i Kancelarija za mlade.

Za više informacija posetite internet prezentaciju.

Comments