5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Wannabe Fit: Zlatna pravila za gubljenje kilograma

Wannabe Fit: Zlatna pravila za gubljenje kilograma

1/3

Da li postoji devojka na ovom svetu koja makar jednom u životu nije bila na dijeti? Što je najgore od svega, postoji mali procenat srećnica, a one, verujte mi, nisu ni svesne koliko su blagoslovene što su uskraćene za tu muku, jer, kako bih vam rekla, ceo život jedu šta žele, a kilogrami na vagi ne variraju iz perioda gimnazije?!

Ne znam vama, ali meni su prve pomisli na reč “dijeta”, neko mučenje, pa uskraćivanje od svih vrsta zadovoljstava, pa neraspoloženje, pa gubitak volje… možda su moji primeri drastični, jer znate ipak postoje neke razumne devojke koje su držale jednu dijetu recimo godinu dana, lepo liniju dovele do savršenstva, izdresirale svoj metabolizam, uvele umerene fizičke aktivnosti i dan-danas izgledaju veoma lepo. Tim devojkama skidam kapu. Poznajem par takvih i zaista je vredno pohvale. Ja vam spadam u onaj deo devojaka koji ceo život imaju par kilograma viška ili bar to tako percipiraju. Pa onda pred leto idu obavezna tri meseca dijete, pa septembar i oktobar opuštanje, tačnije prepuštanje svim vidovima slasnog zadovoljstva, pa onda pred Novu godinu i taj čuveni doček opet mesec dana dijete, pa opet negde u martu i tako iz godine u godinu…

Znate šta je još čudnije, to što svaka devojka zna bukvalno sve o zdravoj ishrani. Edukovane smo na nivou prosečnog nutricioniste i kada treba nekome da damo savet ili prepišemo dijetu to uradimo bez greške. Takođe, svaka od nas savršeno zna šta je kardio trening, koje su vežbe najdelotvornije za koji deo tela, ma sve. Dakle u svakoj od nas leži i mali DIF-ovac. I pored tog znanja opet imamo problema sa kilogramima. Sada možemo pričati o tome da je ipak teorija bez prakse beskorisna ili pak o tome da znanje ipak ništa ne vredi na tržištu života… kako god.

Ali znate šta sam ja naučila?! Postoji pet zlatnih pravila koja su toliko jednostavna i ukoliko ih se budete pridražavale vaga ne može da omane.

Pravilo broj 1: Spavajte 8 sati. Ovo prvilo deluje toliko suvišno kada govorimo o savetima za mršavljenje, ali verujte mi da je zlatno. San je neophodan činilac zdravog metabolizma i setite se samo koliko ste gladni kada recimo ne spavate celu noć?! Ili pak kako vam koža izgleda nateklo bez dovoljno sna. Dakle, spavajte.

81386 dijeta 650x460 Wannabe Fit: Zlatna pravila za gubljenje kilograma

Pravilo broj 2: Pijte vodu. Postoje teorije o optimalnoj količini vode koje morate popiti tokom jednog dana. Ja bih vam savetovala da to bude oko 1,5 litru dnevno. Ukoliko niste neki ljubitelj ovog napitka bilo bi dobro da na početku dana sebi zadate količinu koju morate popiti i da ceo dan polako pijete.

Editors choice