Ana Rucner, hrvatska violončelistkinja i internacionalna muzička zvezda, jedna je od trenutno najpopularnijih muzičkih diva u Hrvatskoj, ali i širom Evrope. U prilog tome govore njene mnogobrojne saradnje sa svetski priznatim, ne samo modnim bendovima, a ona je ujedno i osnivač autorskog festivala “Ana u Gradu” koji se tradicionalno održava u Dubrovniku na prvi dan leta (21.6.), uz poseban kuriozitet da nastup na ovom festivalu počinje u 5h ujutro uz uvek prepune tribine. Za njene nastupe se uvek traži karta više, a ona sama uživa u muzici koju stvara, zajedničkim trenucima koje provodi sa porodicom, ali i u humanitarnom radu kom je posvećena. Pročitajte intervju sa predivnom Anom Rucner, violončelistkinjom koja će vas inspirisati.

ana rucner intervju 1 Wannabe intervju: Ana Rucner, violončelistkinja

WANNABE MAGAZINE: Kada se i kako rodila Vaša ljubav prema muzici, ali i prema violončelu kao instrumentu?

ANA RUCNER: Odrasla sam u obitelji glazbenika, moji su roditelji i brat glazbenici i oduvijek sam okružena glazbom. Majka svira violončelo, a otac i brat viole, no violončelo me odmah privuklo i bilo moj prvi odabir.

ana rucner intervju 5 Wannabe intervju: Ana Rucner, violončelistkinja

Hrvatska je zemlja koja je iznedrila veliki broj violončelista, internacionalnih zvezda. Zašto je, po Vašem mišljenju, ovaj instrument tako poseban i čaroban?

ANA RUCNER: Zato što pruža nebrojene mogućnosti interpretacije, a osim toga sviram na klasičnom i električnom violončelu pa je i moj repertoar puno širi no što bi to bio da sviram samo klasično čelo.

Comments