Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Šminka je savršena alatka za prikrivanje i otkrivanje detalja na licu. Dve devojke su to prepoznale i odlučile da se poigraju sa tematikom anđeoskog i đavolskog. Anđela Rajkov, profesionalni šminker, i Jelena Đaković, dizajner i stilista, organizovale su u decembru modnu reviju pod nazivom “Angel or Devil”. Upoznajte se sa njihovom inspiracijom, profesionalnošću, izborima i nijansama uspeha.

WANNABE MAGAZINE: Ko stoji iza revije “Angel or Devil”?

ANĐELA RAJKOV: Moje ime je Anđela Rajkov, student sam treće godine Fakulteta za menadžment Univerziteta Megatrend i već četiri godine uspešno se bavim profesionalnim šminkanjem.

JELENA ĐAKOVIĆ: Ja sam Jelena Đaković, po školovanju diplomirani kostimograf, a po trenutnoj struci marketing menadžer za London School of Commerce, dizajner, stilista i još svašta po potrebi.

Šta je inspirisalo reviju?

Anđela: Moja inspiracija bile su devojke, žene i njihove oči. Da bih na najbolji način predstavila svoju veštinu u šminkanju, sa Jelenom sam došla na ideju modne revije malih crnih haljina, jer je Koko Šanel (Coco Chanel) zaista kraljica mode. Daljim razvijanjem cele priče odlučile smo da revija nosi naziv “Angel or Devil” jer svi mi imamo u sebi i ono anđeosko i ono đavolsko, što zajedno čini jedinstvenu lepotu svake žene. Od srca se zahvaljujem Jeleni za divne kreacije koje su modeli nosili, kao i prelepim devojkama, mojim drugaricama, koje su bile sjajne iako se ne bave profesionalno manekenstvom, kao i ostalima koji su učinili da revija bude nezaboravna!

Ena: Anđela je došla kod mene sa idejom da napravi reviju na kojoj bi pokazala svoje umeće kao šminker, a ideja da to bude baš “Angel or Devil” razvila se spontano u zajedničkom dogovoru. Mislim da su i Anđeline mama i sestra Tamara, koje su neizmerno pomogle, bile pomalo inspiracija, jer u svakoj ženi ima i anđeoskog i đavolskog. Samo je pitanje kako ko više voli da se predstavlja.

Mala crna haljina nepogrešivi je izbor svake devojke. Kako ti kao dizajner definišeš taj fenomen? Kakav je zapravo njen efekat?

390427 205812359507049 100002348581070 461169 969876965 n Wannabe intervju: Anđela Rajkov i Jelena Đaković

Mala crna haljina u svakom trenutku budi uspavane anđele ili đavole

Jelena: Ona je univerzalni simbol elegancije. Mislim da je njena snaga baš u tome što je u današnje vreme, kada je većina nekadašnjih pravila i postulata o modi i oblačenju zanemarena, ona opstala. Dobra mala crna haljina uvek najbolje stoji od sve odeće. Ženstvena je, elegantna, nežna, ali i seksi, zbog boje sužava figuru, a model već treba izabrati prema sopstvenoj građi i afinitetima. U svakom slučaju, u njoj možete biti i anđeo i đavo.

Na reviji smo pokušale upravo to da pokažemo. Deset fenomenalnih devojaka nosilo je malu crnu haljinu, svaka na svoj način. Iako u suštini isto obučene, svaka devojka je bila potpuno jedinstvena.

Koja šminka nas čini “anđelima”, a koja “đavolima”?

GOR 0851 Wannabe intervju: Anđela Rajkov i Jelena Đaković

U očima se krije duša, pa ih uvek naglasite pravim bojama

Anđela: Svojim šminkanjem podržavam ženu da bude svoja, moje je da prepoznam kako da istaknem ono što ona želi: nekad ono anđeosko, nežno, a nekad i ono đavolsko, snažnije, smelije. “Anđeoska” šminka, ako tako mogu da je nazovem, bila bi neka lagana, dnevna varijanta. Nanesite minimalnu količinu pudera u boji vašeg tena, rumenilo roze ili boje kajsije, tanak sloj maskare i sjaj za usne. Ovakva šminka učiniće vas svežom i istaći ono najlepše na vama, a po potrebi nešto i sakriti. Ukoliko želite da budete “đavolica”, možete eksperimentisati sa malo težim, agresivnijim make up-om, hladnijim tonovima senki i jačim karminima. Bilo da se odlučite za crnu, sivu, teget ili neku drugu, budite pažljive sa tamnijim nijansama. Nanesite ih tako da se stapaju, bez oštrih prelaza između dve boje.

Koji je vaš savet našim čitateljkama?

Anđela: Vatrenocrveni karmin je gotovo idealan za posebne noći, a pošto su tako usne dominantne, oči treba izvući tankim slojem ajlajnera. Ukoliko želite da istaknete oči, nećete pogrešiti ako se odlučite za smokey eye u kombinaciji sa nežnom bojom ruža, što će učiniti da izgledate u isto vreme nežno i zavodljivo.

Jelena: Mala crna haljina je nepogrešiv izbor, mada bih mlađim devojkama ipak savetovala da malo eksperimentišu sa bojama, krojevima, materijalima i dezenima.


Jelena Pavlović je student IV godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, online novinar, pisac u okviru Narodne biblioteke Srbije – savremenih pisaca, autor romana “Tajne robotovog mozga” i istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Editors choice