Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Ona je samosvesna mlada Beograđanka, inspirisana duhom evergreen filmova. Nasmejana i vedra mlada umetnica koja bez ustezanja vraća pomalo zapostavljene žanrove na muzičku scenu. Svojim prvim javnim nastupom osvojila je srca žirija, ali i publike i čini se da je to samo jedan od mnogih talenata sa kojima je rođena. Mlada žena koja izaziva kako simpatije tako i ovacije. Upoznajte Bojanu Stamenov.

slika 00 Wannabe intervju: Bojana Stamenov

Uvek nasmejana Bojana Stamenov

WANNABE MAGAZINE: Izazvala si velike simpatije kako publike tako i žirija svojim nastupom u reality show-u “Ja imam talenat”. Kako je uopšte došlo do ideje za tvoje učešće u njemu?

BOJANA STAMENOV: Sama prijava za ovaj šou pre mislim da je bila inicijativa nego ideja. Moji divni prijatelji, koji su ujedno i članovi benda koji me prati, najpre Nikola Demonja i Džoni, složili su se da je vreme da izađem iz anonimnosti i što bi rekao Nikola – “so it begins…“.

Izlazak iz anonimnosti u Srbiji je naporan proces. Da li smatraš da je presudan kvalitet ili su i drugi faktori od značaja?

Mnoge vrednosti su devalvirale, pa i sama umetnost. Ali, negde duboko u sebi, želim da verujem da je kvalitet, ipak, taj koji će vremenom da ispliva i da prikaže stvarne vrednosti. Da, verujem u to da je kvalitet presudan za sve u životu. Drugi i ostali faktori su samo i jedino kratkrotajna rešenja.

slika 011 Wannabe intervju: Bojana Stamenov

Samo pesma Srbiju spasava

S obzirom na to da nastupaš sa vrsnim muzičarima, bendom “Jam Innovation”, reci mi nešto više o toj saradnji. Kako je do nje došlo, kako se odvija?

Talenat se prepoznaje. Naravno, pored ambicija, želja, nadahnuća i dara postoji i konekcija. Ili se prepoznaš sa nekim ili ne… Ovde se radi o spoju dobrih prijatelja koji samo vole sličnu muziku. Saradnja je, a nadam se da je takav i rezultat, vrlo dobra. Da ne preterujemo – prilično sam zadovoljna.

slika 022 Wannabe intervju: Bojana Stamenov

I mi Arethu za operetu imamo

Iz samog nastupa se vidi da gajiš ogromnu ljubav prema muzici i evidentan je talenat koji poseduješ. Kada i kako si ga prepoznala u sebi?

To pitanje moraš postaviti mojim roditeljima, ja nisam kompetentna (smeh), mada ću se truditi da udovoljim znatiželji. Od kad znam za sebe volela sam i volim da pevam. Pevam kad sam srećna, pa i kad sam tužna, čak i pod tušem…takva sam od malih nogu. U međuvremenu sam naučila i da sviram. Spoj ljubavi i inspiracije, jednom rečju – simbioza.

Imaš veoma autentičan stil i nastup uopšte. Šta te je inspirisalo da se krećes u tom smeru?

Prevashodno zapostavljeni soul iz šezdesetih i sedamdesetih godina poput Marvina Geja (Marvin Gaye), Dajane Ros (Diana Ross), Smoukija Robinsona (Smokey Robinson) i grupa “The Supremes”, “Commodores”, “Temptations” itd. Taj svet prosto obiluje afro kulturom, za koju se trudim da je vratim na scenu. Moram da priznam da volim da gledam klasike, što i svim čitaocima preporučujem. Ali, ono što moram da istaknem je da sam sama svoj stilista i najpre obraćam pažnju na udobnost, čak i ako to podrazumeva svilenu bolan haljinu i skejterice.

Kakvu vrstu muzike slušaš u slobodno vreme i ko su tvoji uzori?

Muzika je stvar inspiracije i trenutka i, naravno, raspoloženja. Ono što me “podiže” su soul i funk, ali se tu uglavnom napravi mesta i za bluz, r’n’b i svakako džez, ali onaj stari lepi “mjuzikl džez”. Od muzičara bih izdvojila ponaosob Net King Kola (Nat King Cole) i Kola Portera (Cole Porter) u izvođenju neprevaziđene Ele Ficdžerald (Ella Fitzgerald). Mada, moram priznati da mi trenutno pažnju okupiraju Šaka Kan (Chaka Khan) i Stivi Vonder (Stevie Wonder).

slika 041 Wannabe intervju: Bojana Stamenov

Bojana među ikonama eks Yu muzičke scene

Misliš li da je soul, kao muzički žanr, zapostavljen u Srbiji i koji su tvoji predlozi da se on vrati na muzičku scenu?

Ne bih da sudim o tome jeste li ili nije zapostavljen, smatram da je to evidentno. Mislim da je muzičkoj sceni potrebna promena i zato, svim silama, radimo na tome da se ona poboljša.

Sloviš za multitalentovanu mladu ženu, jer ti ni gluma nije strana. Odakle uopšte interesovanje i za ovaj vid umetnosti?

Prevashodno, mislim da je umetnost sama po sebi nepodeljena. Nije li muzička interpretacija svojevrstan vid glume? Jednostavno, imperativ je da se publici dočara snaga same pesme, ukoliko to sama gestikulacija ne podrazumeva. S obzirom na to da su, uglavnom, pesme koje izvodim na engleskom jeziku, zanemarujući šablon, svojom mimikom pokazujem o čemu tekst govori.

slika 031 Wannabe intervju: Bojana Stamenov

Muppet Show, Bojana kao glumica

Kakvo je tvoje generalno mišljenje o takmičenjima nalik ovom u kojem se trenutno nadmećeš?

Mišljenje nisam stigla da formiram, s obzirom na to da je ovo moj prvi nastup ovakve vrste. Moram da priznam da nije nimalo loše iskustvo, a i sam šou je prilika da se otkriju mladi i, zaista, talentovani ljudi. Ako je sudeći po meni, priznajem, nisam se nadala pozitivnoj reakciji u ovolikoj meri. Jedino što mi preostaje jeste da se zahvalim svim ljudima koji me podržavaju i da im poručim da se moje srce smeje od sreće.

Šta poručuješ čitaocima Wannabe Magazina?

Na sve načine treba da nastojite da u životu radite ono što volite. Eh, ko to ima taj zna o čemu govorim, a ko nema…neka stremi da što pre nadomesti tu prazninu! So, peace, love and faith in music! Love ya!


Jelena Petrović je srpska Brigitte Bardot na Bridget Jones način.

Editors choice