Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Svi pričaju o IPL-u, a ti još uvek koristiš brijač?!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ko bi ikada i mogao da pomisli da će mali grad poput Bijeljine iznedriti jedan kvalitetan bend. E, pa, činjenicu da je i to moguće potvrdila je upravo grupa Š.T.R.A.J.K. Nešto više o njima saznali smo od frontmena Vladimira Ćurčića, koji je vokal, a ujedno svira i gitaru i klavijature.

WANNABE MAGAZINE: Vaš bend se sastoji od pet članova, ali se njegov sastav menjao od samog oformljavanja benda, pa sve do sada. Koliko dugo već radite kao grupa i u kakvom sećanju su vam ostali počeci?

VLADIMIR ĆURČIĆ: Sama ideja za bend se javila pre desetak godina, ali tada nismo imali neke ozbiljne nastupe i uglavnom smo svirali hard rok i metal muziku. Vremenom su se naš ukus i stil sviranja mijenjali, što je dovelo do toga da naš repertoar postane bliži publici. Na početku nije bilo naznaka da ćemo postati ovakav bend kakav smo danas.

Slika 111 Wannabe intervju: Grupa Š.T.R.A.J.K.

Sadašnji sastav benda

S obzirom na to da se danas mnogo manje sluša rok, koliko je to uticalo na vaš repertoar i broj svirki?

Nažalost, rok klubova je sve manje u BIH, kao i omladine koja sluša rokenrol, pa smo naš repertoar morali da proširimo. Tako da danas sviramo čak i neke pjesme nekih izvođača, koje su nam djelovale nezamislivo, poput: Balaševića, Crvene jabuke, Prljavog kazališta…

Pošto ste nedavno učestvovali na takmičenju u Banja Luci, ali i u šouu Rat bendova, kakvo ste iskustvo stekli i da li biste preporučili mladima da se prijavljuju na takva dešavanja?

Stečena iskustva su od neprocjenjive vrijednosti. To je jedan od lakših načina da se bend promoviše u medijima. Takođe, se mogu dobiti korisni savjeti i razmijeniti mišljenja sa ljudima iz ove branše. Zbog toga smatram da su korisna, jer ne gubite ništa, a možete mnogo da dobijete.

Krajem prošle godine imali ste nekoliko nastupa u Švedskoj. Kako je tamošnja publika prihvatila ovaj muzički žanr?

Publika u inostranstvu voli zabavnu muziku, ali se za novčanik hvataju tek kada se odsvira neka starogradska narodna pjesma. (smeh) U svakom slučaju divan je osjećaj svirati našu muziku kada ste kilometrima udaljeni od kuće.

Slika 213 Wannabe intervju: Grupa Š.T.R.A.J.K.

Nastupaju i po inostranstvu

Osim što nastupate po klubovima i drugim javnim dešavanjima, ostvarili ste saradnju sa pozorištem Ubuntu. Šta ste tačno radili za njih?

To nam je bio prvi ozbiljan autorski projekat i uopšte prvo učestvovanje u nekom pozorišnom komadu. Riječ je o predstavi “Virus”, koja je rađena po scenariju Siniše Kovačevića, u režiji Ljiljane Blagojević i u saradnji sa glumcima iz Beograda i Bijeljine. Muziku za ovu predstavu, koja je počela da se izvodi još devedesetih godina, prvobitno su napisali Bajaga i Deca loših muzičara. Mi smo radili dvije numere za tu predstavu, od kojih je jedna postala zaštitni znak same predstave. Premijerno izvođenje je bilo u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Je l’ to znači da pored toga što svirate i pevate, pišete i muziku i tekstove?

Upravo ta predstava nas je motivisala da se posvetimo autorskim pjesmama, tako da ćemo na ljeto na YouTubu objaviti nekoliko naših pesama.

Da li ste planirali da izdate svoj album i koliko je to uopšte ostvarivo, ako uzmemo u obzir ekonomska sredstva?

Iz tuđih iskustava smo vidjeli da je mnogo jednostavnije i jeftinije postaviti pjesme na Internet i tako ih promovisati, nego plaćati ogromne cifre muzičkim kućama.

Bili ste i gosti u Žikinoj šarenici. Kakve su reakcije publike na to, posebno zbog vrste muzike koju svirate?

Pojavljivanje u toj emisiji je još samo jedno lijepo iskustvo koje su nam omogućile muzičke vode. Upravo specifičnost te emisijie je ono što je izdvaja od drugih u kojima smo nastupali. Reakcije publike su uglavnom pozitivne, mada su starije generacije bile najviše oduševljene. (smeh)

Nastupali ste u raznim klubovima, na festivalima i drugim dešavanjima. Gde je po vašem mišljenju najbolja atmosfera?   

Većina klubova u kojima smo nastupali i još uvek nastupamo su nam dragi. Najbolja atmosfera je ubedljivo na festivalima, kao što je npr. Beer Fest u BIH koji se održava svake godine.

Slika 311 Wannabe intervju: Grupa Š.T.R.A.J.K.

BIH Beer Fest na kome je uvek dobra atmosfera

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Plan nam je da našu muziku promovišemo i u drugim dijelovima svijeta. Imamo pozive za nastupe po Evropi i nadamo se da ćemo uspjeti da ispoštujemo sve organizatore. Da ćemo nastaviti da funkcionišemo ovako dobro i da kreativne ideje neće izostati.One će nam biti vetar u leđa da stvaramo ono sto čini život lepšim, muziku.


Nataša Gajić – romantična, druželjubiva i opuštena. Voli modu i Audrey Tautou. Opušta se uz popodnevnu kafu i časopise. Veruje da je harizma ključni začin za dobar stil.

Editors choice