Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Jelena Milović, jedna neobična, urbana slikarka, sa osmehom koji govori više od hiljadu reči, spremna je da bojama menja svet oko sebe i još jednom pokaže zašto je toliko interesantna. Posetili smo njenu izložbu crteža u Blok Galeriji, i evo šta smo uspeli da saznamo.

milovic jelena izlozba5 Wannabe intervju: Jelena Milović

WANNABE MAGAZINE: Sa tvoje izložbe “Meta-pejzaži” prošle godine ostao mi je u sećanju jak i blještav kolorit. Šta se od tada promenilo i kakve novine nam donosi izložba crteža “Refleksije”?

JELENA MILOVIĆ: U ovoj seriji radova, otišla sam korak dalje u kreiranju nove percepcije moje stvarnosti. Napravila sam pauzu od rada sa bojama i posvetila se crtežu, za šta mi je trebalo i više vremena i truda jer je ipak crtež ono što nosi i sliku.

Šta je to što te je ovog puta najviše inspirisalo?

Ova serija radova posvećena je Beogradu, gradu koji se neprestano menja i koji nam pruža baš ono što želimo da vidimo. U refleksijama na staklima svakim korakom vidimo potpuno novu sliku…

11.kombinovana tehnika 2010 33x45 2010 Wannabe intervju: Jelena Milović

Koja je tehnika koju si koristila i zašto si baš nju izabrala?

Ovo su radovi na papiru, rađeni olovkom uz manje intervencije plavim akvarelom.

Reci nam nešto više o predstojećim  izložbama?

Istu ovu temu prikazaću u Galeriji Qucera Kulturnog Centra Rakovica, 27. oktobra, samo što sam te odnose istraživala u boji, uljem na platnu.

13.olovka na papiru 45x702010 Wannabe intervju: Jelena Milović


Koja je veza između slikarstva i ljubavi?

Ja sam emotivna osoba pa mi je ispunjenost u privatnom životu neophodan preduslov za uspeh na poslovnom planu. Ne znam kako drugi umetnici funkcionišu, ali meni se ta emotivna ispunjenost u privatnom životu veoma lako primeti i na mojim slikama.

Pretpostavljam da je suvišno pitanje da li si zadovoljna onim što radiš, ali možeš li da nam otkriješ kakav je osećaj biti ostvaren i uspešan u tvojim godinama?

Postavlja se pitanje šta znači biti ostvaren umetnik. Ja se svakako tako osećam jer se bavim poslom koji najviše volim, uživam u njemu, ali je važna i činjenica da od svog rada mogu i da živim. Živeti od umetnosti nije lako u današnje vreme a ja to ipak uspevam, stoga sam veoma zadovoljna. Međutim, umetnost je karakteristična i po tome što apsolutni kriterijumi uspešnosti ne postoje, pa uvek ima mnogo prostora za napredovanje i usavršavanje.

14.kombinovana tehnika na papiru 70x452010 Wannabe intervju: Jelena Milović

Šta bi volela da poručiš čitaocima Wannabe Magazine-a?

Umetnost se nalazi u čoveku, pa koji god posao da radite, ako ga dovoljno volite i posvetite se njemu, napravićete od njega umetnost!

14.olovka na papiru 70x452010 Wannabe intervju: Jelena Milović
Jovana Miljanović uvek zna šta hoće i kako to da dobije. Pisanjem se bavi od šeste godine, putovanja su joj velika strast, a upoznavanje novih ljudi, ukusa i modnih stilova hobiji bez kojih ne može da zamisli svoj život. Spremna je na sve da ostvari svoje snove.

Editors choice