S obzirom na to da je Wannabe pre svega modni magazin, recite nam koliko Vam znači moda i koliko pažnje posvećujete svom odevanju?

KATARINA PETROVIĆ: Znači mi sigurno više nego što sam to spremna da priznam. Uvek sam volela da “udaram kontru”. Još kao mala sam uvek birala plavo umesto roze, kao tinejdžerka sam vozila skejt i slušala industrial muziku i dok su druge devojčice težile ka tome da izgledaju kao balerine, ja sam pomalo želela da budem kao mala Alita iz Manga filmova. Sada ne izlazim iz farmerki i čizama, zimska garderoba mi je crno-sivo-bela, ali leti obavezno uskačem u boje.

katarina petrovic vice intervju 2 Wannabe intervju: Katarina Petrović, Head of Production u Vice u

Koliko je život u inostranstvu i potpuno drugačijim modnim okruženjima uticao na Vaš stil odevanja? Koje ste modne savete usvojili iz zemalja u kojima ste živeli?

KATARINA PETROVIĆ: S obzirom na to da sam naređala britanske kolonije, sve zemlje u kojima sam živela bile su pre svega karakteristične po elegantnoj svedenosti. Ona se mešala sa tribalnim motivima, a to je posebno izraženo u Južnoj Africi i na Novom Zelandu. Međutim sve što se “primilo” na mene od tribala je bila tetovaža koju sam uradila sa 17 godina na Novom Zelandu, a njen dizajn podseća na maorski tribal. Osim toga, ponekad mi se čini da sam previše “svedena” za ovo naše podneblje.

Za kraj nam otkrijte, koje nas priče očekuju u Vice-u u bliskoj budućnosti?

Jedino što za sada smem da otkrijem je jedan veliki serijal o Romima u Srbiji koji snimamo. O ostalom mogu da kažem da je jako uzbudljivo i vredi sačuvati kao iznaneđenje.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Fotografije: Privatna arhiva.

Jasna Đorđević

Comments