U potrazi za unikatnim aksesoarom za specijalnu priliku, odlučila je da ga napravi sama, jer je brendirani bio preskup. Ubrzo je počela da pravi i za druge, a interesovanje je raslo, tako da je Maštarija našla svoje mesto i na Facebook-u. Prvobitno je trebalo da dobije ime ”M view” (M kao My, Martina’s, Magic), ali Facebook nije prihvatio samo jedno slovo kao ime profila i tako je Maštarija rođena. Najinteresantniji deo u stvaranju aksesoara za Martinu jeste biranje materijala i dodataka – perlica, bisera, jer joj se tada javljaju ideje šta bi sve moglo da se napravi.

SDC15960 1 Wannabe intervju: Maštarija VIEW

Martinin nakit se izdvaja po finoći izrade

WANNABE MAGAZINE: Facebook i druge društvene mreže su pretrpane ručno izrađenim aksesoarom. Na koji način se tvoj izdvaja?

MARTINA LAZIĆ: Izdvaja se po finoći izrade, dizajnu, nosivosti, ceni, po tome što prati trendove i aktuelne boje. Materijali igraju veliku ulogu i po tome se takođe moj aksesoar razlikuje od drugih. Koristim taft, til, svilu, viskozu, takođe kristale, koji su neizostavni deo moje kolekcije, bisere, perje, šljokice.

Šta devojke najčešće traže da im napraviš i da li su komplikovane u svojim zahtevima?

Najprodavaniji proizvodi su rajfovi i broševi, ali posebne porudžbine su mi dale ideju da u asortiman uključim i propratni aksesoar za organizaciju devojačkih večeri (korsaž za ruku) i venčanja. U pitanju su ogrlice, šnale i podvezice. Zahtevne jesu, ali to mi ne predstavlja problem, već zadovoljstvo, svaki njihov zahtev je ideja više, samim tim se izgled i širina asortimana razvija.

Da li poštuješ neka pravila odevanja i kombinacija, što se tiče materijala i boja?

Pratim trend, ali ne slepo, oslanjam se na osećaj, vodim računa o uklopivosti, teksturi materijala i ne pravim velike kontraste u odevanju i aksesoaru. Moj lični stil je umerena elegancija.

Da li i na koji način aksesoar menja imidž? Kako ga treba uklopiti? Za koje prilike je tvoj aksesoar?

Aksesoar upotpunjuje svaku odevnu kombinaciju, daje joj završnu notu. Mora da prati određenu kombinaciju, služi da je naglasi i na taj način je izdvaja u moru istih. U zavisnosti od toga sa čime se kombinuje, moj aksesoar može biti i za dnevne, kao i za večernje varijante.

SDC159621 Wannabe intervju: Maštarija VIEW

Ove ogrlice su prikladne i za večernje i za dnevne izlaske

Da li kupuješ preko Interneta? Nedavno je Wannabe Sales počeo sa radom, da li ti se dopada?

Da, kupujem repromaterijal zbog velikog broja pozamanterija koja se nalaze na FB,  galerije su pregledne i ne gubeći vreme na traženje mogu jasno da vidim šta mi sve treba i pre nego što odem u radnju. Jesam, znam za tu ideju od momenta kada je pokrenut Wannabe Sales, odmah sam otvorila nalog preko Maštarije. Sviđa mi se koncept i još čekam za mene primamljive brendove.

Da li razmišljaš o proširenju kolekcije? Šta možemo da očekujemo u narednom periodu?

U zamisli imam male večernje tašne (clutch). Prvu pravim za sebe, a ako ispadne kako sam želela, sledeća ide tebi (hahahaha). U izradi je novogodišnja kolekcija kojom preovladava crna, kraljevska bordo i kobaltna, kao i kristali koji su neizostavni detalj ove kolekcije.

SDC14305 Wannabe intervju: Maštarija VIEW

Martina se vodi umerenom elegancijom

Da li negde izlažeš aksesoar? Imaš li nešto da poručiš devojkama koje čitaju Wannabe?

Osim Maštarija view na Facebook-u, izlažem na dva prodajna mesta. To su Beauty Centar TEA LAND i tržni centar RODA u Kragujevcu. Maštariju možete videti i na sezonskim prodajnim izložbama, kao što su Katapult, Harmony i druge.

”Maštarija” se brzo razvija, a uskoro spremamo i neka iznenađenja i akcije. Mašta je ono što nas čini mladima, smatram da sve što neko zamisli može i da ostvari. ”M view” je tu da vas podstakne da budete maštoviti, jedinstveni, drugačiji, a ja sam tu da to i omogućim i prenesem na aksesoar.

U saradnji sa Martinom, poklanjamo vam dva rajfa i broš. U komentarima ispod ovog teksta na kreativan način opišite Maštarija VIEW komade. Najmaštovitiji i najoriginalniji odgovori koji od strane čitalaca budu imali najviše like-ova će osvojiti ove lepe nagrade. Redakcija će u četvrtak u 11h proglasiti dobitnike i kontaktirati ih sa uputstvom kako da preuzmu svoju nagradu.


Iva Lekić voli podjednako da komplikuje i pojednostavlja, čvrsto veruje svom instinktu i ne daje obećanja, jer zaboravlja… Ima skoro savršen odbrambeni mehanizam protiv primitivnih oblika života koji nas okružuju. I dalje ne zna šta će biti kad poraste.

Comments