Nikoleta (Nicoleta Parascan) modna blogerka iz Rumunije autorka je online kutka “Oteea Land”. Danas sa njom pričamo o modi, blogovima i trendovima na jedan zanimljiv način.

WANNABE MAGAZINE: Za početak bi mogla da nam kažeš nešto o sebi… Ko je zapravo Nikoleta?

Nikoleta je devojka koja trenutno pokušava da svoju priču predstavi kroz modu, supruga zaljubljena u svoju porodicu i sanjar koji obožava reči i jednostavnost u svemu što ga okružuje.

Kako je došlo do toga da počneš da pišeš o svetu modnih blogova i postaneš njegov deo?

Otkad znam za sebe postoji neka posebna veza između mode i mene. Kad sam bila mala, najviše sam volela da mi poklanjaju modne časopise i imala sam tu sreću da je brat imao razumevanja za moju ljubav i razmazio me divnim poklonima. Kada sam odlučila da je došlo vreme da pokrenem svoj blog, bilo je to zato što sto sam osetila potrebu da svoje misli podelim sa svetom. Ispostavilo se da je to bila najbolja odluka ikada pošto mi je donela sadašnji posao modnog pisca.

Na koji način voliš da uklapaš boje i printove?

Moram da priznam da se ne snalazim najbolje sa printovima i, kad god ih nosim, imam potrebu da ih ublažim jednobojnim komadima, ali se divim devojkama koje ih sa lakoćom uklapaju. Sa druge strane, volim da se igram bojama, što neobičnije kombinacije, to bolje.

1455017 10200903498777959 1802035520 n Wannabe intervju: Nicoleta Parascan

Obožava stil Julijane Sergenko

Kako bi opisala blogersku scenu u svojoj zemlji?

Blogerska scena u Rumuniji u velikom je procvatu i jako sam srećna zbog toga. Ništa ne inspiriše toliko kao život u zemlji u kojoj ljudi biraju modu kao jedan od načina da se izraze, brinu o tome kako izgledaju i nastoje da neprekidno napreduju.

Čijem stilu se u ovom trenutku diviš i zašto?

Obožavam stil Julijane Sergenko (Ulyana Sergeenko), jer predstavlja savršen spoj smirenosti i ženstvenosti i jer uspeva da prevaziđe vreme nezavisno od modnih trendova. Divim se Aleksi Čeng (Alexa Chung), jer ostaje verna sebi i zato što je u isto vreme zabavna i sofisticirana. Volim rok-šik estetiku Gven Stefani (Gwen Stefani), kao i način na koji Kristina Bazan primenjuje klasičnu ženstvenost i neprolaznu modu.

Koji bi bio tvoj posao snova?

Mislim da već imam posao snova jer mogu svakodnevno da pišem o modi, pronalazim inspiraciju u stvarima o kojima pišem i imam priliku da se izrazim i budem okružena lepotom i talentovanim ljudima.

1521434 510187629094911 2056107699 n Wannabe intervju: Nicoleta Parascan

Trudim se da izgradim stil koji bi pre bio zapažen kao vanvremenski nego trendi

Koja su tri omiljena modna komada bez kojih ne bi mogla da živiš?

Nikad nisam o tome mislila, ali ako pričamo o ovoj sezoni i ako u to uvrstimo i modne dodatke, bili bi to neprolazni Michael Kors sat, Zara čizme preko kolena i crna kožna jakna.

Koji ti se aktuelni modni trendovi najviše sviđaju?

Trudim se da izgradim stil koji bi pre bio zapažen kao vanvremenski, nego trendi i baš zato dosta obraćam pažnju na to šta oblačim. Ipak, ove zime su mi sigurno omiljene pastelne boje, overzise kaputi i čizme preko kolena.

Koji bi savet dala blogerima koji žele svoj sajt da pretvore u posao?

Blog sam pokrenula više kao hobi, ne razmišljajući o krajnjem rezultatu, ali lepota je u tome što vam on nudi pregršt mogućnosti; svaki dan je novi izazov. Kada je reč o onima koji žele od njega da naprave posao, savetovala bih da mu se u potpunosti posvete, da ga strpljivo razvijaju, da se trude da neprekidno uče i napreduju i naročito da nikada ne odustanu.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Prevod: Vesna Marić

Comments