Ona je devojka koja dolazi. Na našu muzičku scenu, naravno, budući da je profesionalnu karijeru uspešno počela da gradi još pre deset godina. I, zaista, očigledno da ovoj samouverenoj plavuši sa oštrim pogledom i vitkim stasom, ide od ruke sve sto poželi.

WANNABE MAGAZINE: Da li ste zadovoljni dosadašnjim reakcijama na debi album koji ste snimili?

TAMARA FILIPOVIĆ: Jesam, mada je promocija albuma bila nedavno, a ja sam ipak nova u ovoj priči… Potrebno je malo više vremena da se pesme zavrte i da ih ljudi prihvate. Ja sam lično prezadovoljna albumom i pesmama koje su Dragan Brajović Braja i Dejan Abadić uradili za mene i sigurna sam da će se dopasti publici.

Zaposleni ste na važnoj poziciji na Univerzitetu Megatrend, ali ste se uprkos tome, otisnuli i u muzičke vode. Da li je muzika nešto što oduvek volite?

Muzika je bila moj san, bez obzira što sam ostvarena na poslovnom planu. Sve sam uradila što sam zacrtala, jedino je album sa mojim pesmama bio nešto o čemu sam sanjala i što se nikako nije uklapalo u koncepciju mog načina življenja. Završila sam muzičku školu, odsek klavir, školovala sam glas i od kad znam za sebe volim da pevam. Ali život me je odveo na suprotnu stranu i počela sam da se bavim poslom kojim se i danas bavim i koji ne nameravam da napustim.

tamara 2 Wannabe intervju: Tamara Filipović

Tamara nema dilemu oko toga šta želi. Zbog toga joj je se želje i ostvaruju

Kako uspevate da uskladite sve obaveze koje imate?

Za sada, lako. Radim, pevajući! (smeh) Šalim se malo. Na Megatrend univerzitetu sam Šef kabineta rektora, prof. dr Miće Jovanovića, već deset godina i ne znam kako bih uopšte mogla bez tog posla? A muzika je nešto što volim, a i sami znate da kada radite nešto što volite, ništa nije teško.

Šta privatno slušate?

Domaći pop i rock, a bogami i narodnjake, kad izađem.

Imate li neke tipično ženske slabosti – moda, šoping, društveni događaji?

Šoping je definitivno moja slabost, ali na svu sreću nemam puno vremena za to, pa eto rešenja da celu mesečnu zaradu ne pretvorim u cipele i haljine.

U kom pravcu nameravate da razvijate karijeru u narednom periodu?

Razvijaću je toliko da nikako ne ugrozi moju poslovnu karijeru na Univerzitetu, ali opet ću dati sve od sebe da ovo što sam do sada uradila na polju muzike, ima smisla. Bitno je da sam ja svoj san ostvarila, pa šta bude, biće.

Da li će biti interesantnih video spotova koji će pratiti promociju albuma?

Uradila sam dva spota do sada, za pesmu “Pali mali” i “Iz inata” i ujedno je na promociji albuma, bila i promocija spota za ovu drugu pesmu, koju sam navela. Ukoliko se izdvoji još neka pesma, biće i novih spotova.

Pesma koju nam posebno preporučujete…

Ceo album, preporučujem. Svaka je pesma lepa na svoj način i svaka sledeća je nastavak prethodne.

Kojim adutima ćete se boriti za opstanak na srpskoj estradi i koliko visoko mesto želite da zauzmete?

Daću svoj maksimum, a dokle će me on lansirati, videćemo. Glas i obrazovanje su moji aduti i od toga neću odstupati.


Sara Lončar je novinarka zaljubljena u svoju profesiju. Voli Hemingveja, Madam de Stal i R’n’B. Svaki slobodan trenutak koristi za putovanja budući da veruje da se tako svet najpouzdanije otkriva. Pričalica i optimista.

Comments