Uvek je zadovoljstvo porazgovarati sa mladom uspešnom osobom, koja je svoju poziciju gradila postepeno, sa puno truda i na principima vrednim poštovanja.

Vesna Kodžopeljić je direktorka maloprodaje u kompaniji MATIS. Ona se potrudila da nam otkrije tajnu uspešnih ljudi, ali je sa nama u intervjuu koji sledi popričala i o svom shvatanju mode, ženske elegancije i ambiciji svojih roditelja kada je njena karijera u pitanju.

WANNABE MAGAZINE: Trenutno ste na poziciji direktora maloprodaje kompanije MATIS. Kako je tekao Vaš poslovni razvojni put i koliko je odricanja bilo potrebno da biste danas bili na toj odgovornoj poziciji?

VESNA KODŽOPELJIĆ: U kompaniji u kojoj radim sam krenula od početka, stepenik po stepenik. Baš onako kako je i potrebno da onda kada dođete na poziciju direktora budete upućeni u svaki segment posla kojim rukovodite.

Upornost, dobra organizacija i velika želja koju sam imala i u koju sam čvrsto verovala doveli su me na poziciju, na kojoj sam sada uz zaista minimum odricanja.

Vesna Kodzopeljic Matis NAmestaj Wannabe Magazine 18 Wannabe intervju: Vesna Kodžopeljić, direktorka maloprodaje kompanije MATIS

Na kojim principima se baziraju vrednosti kompanije u kojoj radite i da li nam možete reći nešto o trendovima u industriji nameštaja?

Visoko-stručni ljudski potencijali su osnovni principi na kojima naša kompanija bazira svoj rad. Ulaganje u kadrove, stalna usavršavanja i investiranje u razvojnu politiku su takođe ono čemu kompanija pridaje veliki značaj.

Trend u industriji nameštaja radi po istom principu, kao i trend u bilo kojoj drugoj industriji – uvek ga diktira onaj koji ga kupuje!

MATIS ima tim dizajnera koji svakodnevno radi na apsolutno novom asortimanu, kao i na unapređenju dizajna nameštaj, ne samo u estetskom smislu, već i u smislu kvaliteta. Pratimo, kako evropske, tako i svetske trendove u ovoj industriji i svakodnevno se trudimo da ih prilagodimo domaćem tržištu, tačnije potrebama naših kupaca.

Vesna Kodzopeljic Matis NAmestaj Wannabe Magazine 7 Wannabe intervju: Vesna Kodžopeljić, direktorka maloprodaje kompanije MATIS

Nekada se nameštaj kupovao “za ceo život” i neretko su se komadi istog prenosili sa generacije na generaciju. Nova vremena, instant kultura i način života vođen svakodnevnim promenama umnogome su uticali na smanjenje kvaliteta u proizvodnji, zarad dizajna i mode. Kakvo je Vaše mišljenje o ovom trendu i kako Vaša kompanija odgovara na izazove savremenog tržišta 21.veka?

Prateći zahteve tržišta u pogledu kvaliteta, cena i količina proizvoda, tehnološki sistem kompanije MATIS, projektovan je da isprati i najsloženije zahteve tržišta. Osnovne karakteristike naših proizvoda su vrhunski kvalitet, savremen dizajn i izuzetno pristupačne cene. Kao potvrda kvaliteta, tu su i atesti koje posedujemo sa najvišom ocenom Q1, kao i brojne prestižne nagrade.

MATIS je danas lider u proizvodnji nameštaja i taj uspeh, uzevši u obzir sve prethodno navedeno, ni malo nije slučajan.

Comments