Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

I Don’t Search I Find

Najveći greh ovog albuma je što pesma I Don’t Search I Find nije bila prvi singl albuma. Evidentan prizvuk klupske scene New Yorka provučen kroz elektroniku i snažnu poruku čini ovu pesmu omiljenu među fanovima. Ovo je sigurno na neki način omaž traci Vogue, pa ćemo ovo jednostavno nazvati Vogue 2019 Edition.

Looking For Mercy

Još jedna traka gde ova jaka žena spušta svoju grivu lavice i pokazuje svoju intimniju stranu ličnosti, gde kroz tekst pesme istražuje svoje emocije koje su pretočene u pesmu Looking for Mercy. Ako se dovoljno udubite u slušanje ove pesme, shvatićete i koliko je muzički ova pesma perfektno odrađena.

I Rise

Ova pesma je evidentno inspirisana konstantnom borbom za bolje sutra, pa je kroz spot koji je urađen u saradnji sa TIME magazinom provučena kompletna politička scena Amerike. U pesmu je čak uključen i govor učenice Emme Gonzales koja je držala emotivan govor nakon pucnjave u njenoj srednjoj školi. Kroz upbeat baladu, ova pesma nas sve inspiriše da se borimo za ono u šta verujemo, budemo jaki i radimo na tome da budemo što bolja verzija sebe. Ono što bih posebno istakao je rečenica: Freedom’s what you choose to do with what’s been done to you” kao možda najmoćniji citat sa celog albuma, koji već neki vremenski period nije bio dostupan u pesmama ove pevačice.

Funana

Robotski glas u kombinaciji sa horom i jakim beatom jer – zašto da ne?! U ovoj pesmi Madonna peva o sreći, plesu i zabavi. Funana je vrsta muzike i plesa koja potiče iz latino države Capa Verde.

Back That Up To The Beat

Jedina Pharrell Williams producirana traka na albumu je Back That Up To The Beat. Iako je karakterističan Pharrell zvuk, ova pesma zvuči pomalo futuristički, a takođe je i ovde provučen auto-tune glas, kao novi oblik muzike.

Ciao Bella

Pesma koja zatvara ovaj album je Ciao Bella. Još jedna pesma inspirisana underground klupskom scenom New Yorka sa delovima gde peva i portugalski pevač Dino D’Santiago čini ovu traku lepim zaključkom za ceo Madame X album.

Kako god da se okrene, Madame X je album koji nam je bio potreban godinama od Madonne i ubedljivo najbolji u poslednjih deset godina. Svako ko kaže da nije imao očekivanja od nje – laže, a ko kaže da nije dostavila dobar album, takođe verovatno laže. Od čudnih momenata, preko pop pesmica, njene lične borbe, politički inspirisan album koji vas tera da plešete je nešto što svakako obavezno treba preslušati, makar zbog lične kulture, jer se kroz ovaj album provlači nekoliko muzičkih žanrova koji čine Madonnu muzičkim kameleonom.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan Žihlavski

Editors choice