Juče je jedna devojka rešila da uzme stvar u svoje ruke, ali ne tu “stvar” na koju ste možda prvo pomislili. Dosadilo joj je da večito čeka da joj se desi prava ljubav, pa je odlučila da potraži bilo kakvu. Legla je nasred druma na ulazu u glavni grad i čekala da naiđe prvi mladić na konju, kome će reći da je vodi kući i učini svojom ženom, ili da je pregazi svojim konjem i ubije.

Slika 177 WannabeLand Trač Branč #4

Čekala je ceo dan na promaji, nije više mogla

I tako je ona ležala satima na hladnom kamenom putu, ali kao za inat nije naišao nijedan momak zreo za ženidbu. Uveče je počeo da duva vetar i temperatura se spustila, a devojka, koja se bila lagano obukla, uplašila se da se ne prehladi, pa je otišla kući. Ali rekla je da će doći na drum i danas.

Zaposleni u Kraljevskoj biblioteci pronašli su u arhivu jedan stari rukopis, za koji se ispostavilo da predstavlja do sada nepoznatu verziju jedne od najčuvenijih priča WannabeLanda.

Slika 257 WannabeLand Trač Branč #4

Taman smo poverovali da su bili srećni i zadovoljni

Prema svima poznatoj verziji, mladi plemić Aleks i sirota čobančica Lucija uprkos brojnim preprekama i protivljenjima okoline na kraju uspevaju da se izbore za svoju ljubav i žive srećno i spokojno do kraja života. Međutim, novootkrivena verzija ove ljubavne priče potpuno je suprotna. U njoj piše da je Aleksova tetka priznala da je Lucija njena ćerka koju je ostavila još kao bebu, a Aleksov deda izražava sumnju da mu žena nije bila verna i da Aleksov otac uopšte nije njegov sin, već da mu je tu laž rekla njihova tadašnja komšinica koja se viđala sa najboljim drugom lekara koji je Lucijinom biološkom ocu vadio krajnike. Zbog cele te zbrke, Aleks je na kraju ostavio Luciju i zaposlio se u cirkusu, a Lucija se zbog bogatstva udala za čoveka koji je bio njen muž i koji nije znao da je on rođeni brat po majci Aleksovog daljeg rođaka Barnija.

Bliznakinje Ana i Ena Dogal još uvek se nisu dogovorile koja od njih dve bi trebalo da postane zla.

Slika 346 WannabeLand Trač Branč #4

Koja od njih dve je zla?

Naime, njih dve čvrsto veruju da u slučaju blizanaca jedan mora biti dobar, a drugi zao. Problem je u tome što već godinama one ne mogu da se saglase kojoj od njih pripada uloga zle sestre.

A poznata kafanska pevačica Sunja Sunja promovisala je svoj novi editorijal.

Slika 437 WannabeLand Trač Branč #4

Hobotnica je malo zadremala

I ne zaboravite da vas u ponedeljak očekuje nastavak bajke!

Izvor fotografija: weheartit.com


Milan Jokić je nestašni dečak sa ozbiljnim životnim planovima. Piše i režira, čuva tuđe tajne i svađa se sa  Dunjom. Zna skoro sve o ženama, ali i dalje traga za onim jedinstvenim izdancima nežnijeg pola koji u sebi nose nešto više od proseka. Uvek je na sunčanoj strani ulice, ne veruje u smrt i siguran je da će živeti večno.

Comments