Kako će raskid prijateljstva ili kvarenje odnosa u najmanju ruku, uticati na tvoju novu vezu? Da li su vaša osećanja toliko jaka i povezanost među vama tako snažna da će moći da izdrže teret raskida prijateljstva? Da li je tvoj novi dečko spreman na to? Ili i on, makar podsvesno, smatra da si ti kriva zbog toga što je on pokvario odnose sa prijateljem. A to će verovatno misliti – makar i ne bio svestan toga – ako je u pitanju prijateljstvo iz detinjstva. To su jake i trajne veze, čiji raskid boli i lomi srce, baš kao svaki gubitak. Da li će on moći da izađe na kraj sa svojom savešću? Hoće li osećanje krivice i besa, koje vam u startu komplikuje odnos, trajno zatrovati vašu vezu, ili će to biti teška lekcija, koju ste oboje spremni da savladate?

Pored ostalog, zapitaj se i da li su tvoji motivi za tu vezu ispravni – da li se negde u tvom srcu ne krije želja da povrediš bivšeg dečka, pa si uradila tačno ono što će ga najviše izludeti? Budi poštena prema sebi, u igri je više od samo jednog srca.

View this post on Instagram

В каждой девушке и женщине живет маленькая девочка, которая верит в сказку, волшебство и принцев. Это новая серия из моего проекта к 14 февраля #mph14th 🧸 Когда подписчики кидают с творческой съемкой в последний момент, на помощь приходят мои красивые друзья) И получается вот так! Нравится? Style: @giovanni.olga ____________ Мальчики, вам на заметку ко Дню Всех Влюблённых – такого мишку можно недорого купить у @bigmishka24 ❤️

A post shared by Anastasia Marmurok (@marmurokph) on

Kad obaviš sva preispitivanja, spremi se za niske udarce, koje će tvoj bivši – naročito ako je osvetoljubiv – pokušati da zada i tebi i svom dosadašnjem prijatelju. Ispričaće mu svašta o tebi. Možda će neke stvari preuveličati, ali sigurno ima nečeg što je bilo među vama, o čemu ti nikako i nikad ne bi pričala ni jednom novom dečku, a kamoli nekome ko blisko poznaje tvog bivšeg.

Ovo je situacija koja stavlja na ispit i stvarnu ljudsku vrednost tvog bivšeg i njegovog prijatelja (tvog novog dečka) i tvoju – emocionalni trougao u kome će se uzburkati osećanja i svako će pokazati svoje pravo lice. Ako je njihova povezanost duboka, oni će vremenom pronaći način da se opet zbliže. Razgovaraće, oprostiće – postepeno i teško, ali moguće je, dešava se i to. Ukoliko je vaša veza ono pravo, vreme će takođe pokazati, opstaćete kroz krize i iskušenja, ali to je ono što sleduje svakom paru, na ovaj ili onaj način. Težak i komplikovan početak veze zahteva snagu i istrajnost, a ako su osećanja duboka i obostrana, onda zaista ništa nije važnije od toga i vredi cene koju plaćate.

Izvor fotografija: instagram.com/marmurokph

Aleksina Đorđević

Comments