Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Razloge zašto vam dejting posle tridesete teško pada, znate i sami – činjenica da sa tridesetak niste pronašli kompatibilnog partnera i da ga još uvek tražite, nije prijtna. Ali, ne zaboravite svoje prednosti – u tim godinama su manje šanse da ćete se zbližiti sa nekim ko vam ne odgovara.

Bolje znate šta želite

Vaša predstava o partneru koji bi vam odgovarao sigurno je drugačije od one koju ste imali u tinejdžerskom uzrastu, a verovatno je drugačija i od one od pre samo nekoliko godina. Sa sazrevanjem, prioriteti se menjaju i ono što vam je uzbudljivo i privlačno sa 20, gubi draž kad pređete tridesetu, a ono što je pre deset godina bilo zanemarljivo, pa čak i dosadno, dobija snagu i vrednost. Više ne maštate o nekome sa kojim ćete sve deliti (i sve ćete raditi i svuda ići zajedno i više nikada nećete biti sami), a ne očekujete ni stalne dokaze ljubavi i romantiku. Što ste zreliji, to ste realniji i spremniji da sagledate nečije vrline i mane i odlučite da li su prednosti dovoljne da zbog njih prihvatite i ono drugo.

Manje ste stidljivi

Ne zamišljate da treba da čekate da vam neko priđe i preuzimanje inicijative vam više nije ni strano, ni strašno. Čak i ako ste i dalje stidljivi, to vas sigurno manje sputava nego pre deset godina. Shvatate da vreme užasno brzo prolazi i spremniji ste da sa tom prolaznošću sarađujete, umesto da joj se opirete.

Nešto ste naučili na svojim greškama

To uglavnom znači da bolje poznajete sebe i da ste manje kruti i isključivi, a ako vas je nesebičnost i neposrednost koštala nerava i šavova na srcu, možda ste naučili i da budete malo oprezniji i da postavljate granice (ili ste barem shvatili zašto je to važno).

Editors choice