Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Niste skloni da gubite vreme

Kada vam je jasno da spoj nije adekvatan, za davanje šanse vam nije potrebno više od dva, tri sastanka, a najčešće vam je odmah jasno da uopšte nema mesta davanju šanse. Izjasnite se i idete dalje – prosto postaneš bolja u tome da kažeš NE onima koji ti se ne dopadaju i sa kojima ne želiš da imaš posla.

U nesklonost ka gubljenju vremena takođe spada i vreme koje provodite na sastanku sa nekim novim. Znate kako to ide, svesni ste da ste prvi utisak već pokupili (i ostavili) u prvih desetak sekundi neverbalne komunikacije i da ćete u narednih sat vremena taj utisak potvrditi ili osporiti, a svakako proširiti. Tako ćete to vreme, čak i ako vam je iz minuta u minut jasnije da sa tom osobom nemate ničeg bitno zajedničkog, provesti prijatno, jer nešto saznajete, osećate, procesuirate, rezonujete. Ni najdosadniji dejt nije razlog da se dosađujete i imate osećaj da gubite vreme.

Vaše vreme postaje dragoceno, na mnogo načina i svesni ste koliko vredi ulaganje pažnje i provođenje vremena sa nekim – pa nemate osećaj da nešto dugujete nekome ko vase je izveo na večeru i dovezao vas do kuće, a vi više ne nameravate da ga vidite.

Razmišljate na duge staze

Tražite partnera za trajan i stabilan odnos i jasno vam je da to treba da bude neko ko je odrastao i razvijao se na sličan način kao vi, odnosno, sa kim imate zajedničke intelektualne i kulturne sadržaje i moralne vrednosti. Potrebno vam je da nekoga cenite i poštujete, da biste mogli da ga zavolite. Naučili ste da ne verujete mnogo hemiji, jer ona ne vodi računa o trajnim vrednostima.

Ukoliko vam neko odgovara, nema igara

Stvari se brže odvijaju kad pronađete nekog ko vam se dopada i ko vam odgovara. To je prosto osećaj olakšanja – o, najzad neko relativno normalan (jer i sebe smatrate samo relativno normalnom osobom) – i kada je to osećanje olakšanja uzajamno, onda oboje nastojite da uklonite prepreke i da se bolje upoznate i zbližite, bez taktiziranja i emotivnih igara. Svesni ste koliko vredi kompatibilnost – jer to nije nešto što se stalno sreće. I drago vam je što ste takvu osobu sreli sada – da ste je upoznali pre deset godina, verovatno je ne biste ni primetili.

Naslovna fotografija: instagram.com/fasheditorials

Brankica Milošević

Editors choice