Niste skloni da gubite vreme

Kada vam je jasno da spoj nije adekvatan, za davanje šanse vam nije potrebno više od dva, tri sastanka, a najčešće vam je odmah jasno da uopšte nema mesta davanju šanse. Izjasnite se i idete dalje – prosto postaneš bolja u tome da kažeš NE onima koji ti se ne dopadaju i sa kojima ne želiš da imaš posla.

U nesklonost ka gubljenju vremena takođe spada i vreme koje provodite na sastanku sa nekim novim. Znate kako to ide, svesni ste da ste prvi utisak već pokupili (i ostavili) u prvih desetak sekundi neverbalne komunikacije i da ćete u narednih sat vremena taj utisak potvrditi ili osporiti, a svakako proširiti. Tako ćete to vreme, čak i ako vam je iz minuta u minut jasnije da sa tom osobom nemate ničeg bitno zajedničkog, provesti prijatno, jer nešto saznajete, osećate, procesuirate, rezonujete. Ni najdosadniji dejt nije razlog da se dosađujete i imate osećaj da gubite vreme.

Vaše vreme postaje dragoceno, na mnogo načina i svesni ste koliko vredi ulaganje pažnje i provođenje vremena sa nekim – pa nemate osećaj da nešto dugujete nekome ko vase je izveo na večeru i dovezao vas do kuće, a vi više ne nameravate da ga vidite.

Razmišljate na duge staze

Tražite partnera za trajan i stabilan odnos i jasno vam je da to treba da bude neko ko je odrastao i razvijao se na sličan način kao vi, odnosno, sa kim imate zajedničke intelektualne i kulturne sadržaje i moralne vrednosti. Potrebno vam je da nekoga cenite i poštujete, da biste mogli da ga zavolite. Naučili ste da ne verujete mnogo hemiji, jer ona ne vodi računa o trajnim vrednostima.

Ukoliko vam neko odgovara, nema igara

Stvari se brže odvijaju kad pronađete nekog ko vam se dopada i ko vam odgovara. To je prosto osećaj olakšanja – o, najzad neko relativno normalan (jer i sebe smatrate samo relativno normalnom osobom) – i kada je to osećanje olakšanja uzajamno, onda oboje nastojite da uklonite prepreke i da se bolje upoznate i zbližite, bez taktiziranja i emotivnih igara. Svesni ste koliko vredi kompatibilnost – jer to nije nešto što se stalno sreće. I drago vam je što ste takvu osobu sreli sada – da ste je upoznali pre deset godina, verovatno je ne biste ni primetili.

Naslovna fotografija: instagram.com/fasheditorials

Brankica Milošević

Comments