Osim obavezne kafe, za doručak možeš napraviti i smoothie od borovnica, malina i drugog šumskog voća, sa grčkim jogurtom. Ili, ukoliko voliš “jači” obrok – napravi omlet sa paradajzom, pečurkama i zelenim paprikama.

Za užinu izaberi šaku sirovih oraha s obzirom da oni sadrže duplo više antioksidansa nego drugo koštunjavo voće, a štite krve sudove, sprećavajući da se u arterijama talože masti.

Druga, malo dekadentnija opcija, su smokve prelivene crnom čokoladom koje jednostavno možeš sama napraviti. Ova užina istovremeno može biti i idealan dezert, a crna čokolada je još jedna izuzetno zdrava namirnica.

14 1 Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto

Naravno užina je još jedno idealno vreme za šoljicu kafe!

Od omiljene pizze do pečenog lososa za ručak i večeru…

Verovala ili ne čak i pizza može biti zdrava. Sve je stvar toga koliko si kreativna i spremna da napraviš neke promene. Recimo, ukusno testo možeš zamesiti i upotrebom speltinog ili raženog brašna, a kako bi koristila namirnice koje su zdrave i bogate antioksidansima pizzu napravi sa paradajzom i brokolijem koji su osim antioksidansima bogati i vitaminom E.

green active 5 e1526567403296 Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto

Grilovan losos ili piletina sa salatom od mladog spanaća i mandarina je takođe ukusan, a lep obrok, a kada ti se baš jede italijanska testenina napravi špagete sa sosom od paradajza, tikvica i maslina, u koje ćeš dodati malo belog luka, a zatim ih zapeći 15 minuta u rerni!

Da li ćeš probati da primeniš ovakvu ishranu bogatu antioksidansima? Sigurni smo da ti može doneti samo koristi i mnogo više poletnosti i energije!

Comments