*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Zašto je protok energije kroz srčanu čakru od vitalne važnosti?

Zašto je protok energije kroz srčanu čakru od vitalne važnosti?

1/2

Pojam čakri, energetskih centara u telu, preuzet je iz istočnjačke baštine mudrosti i znanja i odavno je poznat i priznat u zapadnoj kulturi. Svaka čakra nalazi se na mestu neke žlezde sa unutrašnjim lučenjem, a  srčana se nalazi u sredini grudi i povezana je sa timusom. Energetski centar povezan je sa zdravljem organa u okolini tog centra, a takođe i sa psihološkim i emotivnim sadržajima – srčana čakra hrani energijom srce, pluća i krvni sistem, a psihološki i emotivno predstavlja središte ljubavi, saosećanja i duhovnog razvoja.

Dakle, srce je centar ljubavi, bukvalno, telesno i energetski, baš kao što je oduvek poznato ljubavnicima, poeziji i umetnosti. Krv koja struji kroz naš organizam predstavlja životnu radost i kad sebi uskratimo ljubav, gubimo radost i toplinu. Preduga odsečenost od emocija, blokada protoka energije u području srčane čakre, dovodi do depresije, ali i fizičkih oboljenja, kao što je anemija, angina pectoris, srčani udar…

Psihološki i emotivno, pluća predstavljaju sposobnost primanja (uzimanja) i davanja u životu. Kada imamo problem sa plućima, znači da se bojimo da uzmemo (primimo) ono što nam nedostaje ili osećamo da nemamo prava da dišemo punim plućima – što je takođe tačan i odavno poznat izraz za osećaj življenja punim i ispunjenim životom.

eric nopanen 193450 Zašto je protok energije kroz srčanu čakru od vitalne važnosti?

Pozitivni aspekti srčane čakre su: ljubav, humanost, osećaj lične vrednosti, tolerancija, kreativnost, umetničke sklonosti. Negativni protok energije u srčanoj čakri iskazuje se kao bezosećajnost, ogorčenost i problemi u komunikaciji. Ljubav je lek za telo i dušu, a ljudska priroda, plemenska u svojoj suštini, teži da prima i daje ljubav. Čovek je zadovoljan kad je potreban i voljen, a gubi snagu i vitalnost kad nema ljubav.

Iako su stvari vrlo jasne i proste, ljudi uspevaju da ih iskomplikuju i da naprave sebi probleme koji im ne samo zagorčavaju, nego i ugrožavaju živote – srčane bolesti su jedan od najčešćih uzroka smrti širom sveta. Srčani napad je eksplozivna reakcija srčane čakre, izazvana nesposobnošću osobe da primi i preradi emocionalne stresove svog života. To je energija koja pokušava da se probije ili slomi emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Editors choice