Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

1/2

Pojam čakri, energetskih centara u telu, preuzet je iz istočnjačke baštine mudrosti i znanja i odavno je poznat i priznat u zapadnoj kulturi. Svaka čakra nalazi se na mestu neke žlezde sa unutrašnjim lučenjem, a  srčana se nalazi u sredini grudi i povezana je sa timusom. Energetski centar povezan je sa zdravljem organa u okolini tog centra, a takođe i sa psihološkim i emotivnim sadržajima – srčana čakra hrani energijom srce, pluća i krvni sistem, a psihološki i emotivno predstavlja središte ljubavi, saosećanja i duhovnog razvoja.

Dakle, srce je centar ljubavi, bukvalno, telesno i energetski, baš kao što je oduvek poznato ljubavnicima, poeziji i umetnosti. Krv koja struji kroz naš organizam predstavlja životnu radost i kad sebi uskratimo ljubav, gubimo radost i toplinu. Preduga odsečenost od emocija, blokada protoka energije u području srčane čakre, dovodi do depresije, ali i fizičkih oboljenja, kao što je anemija, angina pectoris, srčani udar…

Psihološki i emotivno, pluća predstavljaju sposobnost primanja (uzimanja) i davanja u životu. Kada imamo problem sa plućima, znači da se bojimo da uzmemo (primimo) ono što nam nedostaje ili osećamo da nemamo prava da dišemo punim plućima – što je takođe tačan i odavno poznat izraz za osećaj življenja punim i ispunjenim životom.

eric nopanen 193450 Zašto je protok energije kroz srčanu čakru od vitalne važnosti?

Pozitivni aspekti srčane čakre su: ljubav, humanost, osećaj lične vrednosti, tolerancija, kreativnost, umetničke sklonosti. Negativni protok energije u srčanoj čakri iskazuje se kao bezosećajnost, ogorčenost i problemi u komunikaciji. Ljubav je lek za telo i dušu, a ljudska priroda, plemenska u svojoj suštini, teži da prima i daje ljubav. Čovek je zadovoljan kad je potreban i voljen, a gubi snagu i vitalnost kad nema ljubav.

Iako su stvari vrlo jasne i proste, ljudi uspevaju da ih iskomplikuju i da naprave sebi probleme koji im ne samo zagorčavaju, nego i ugrožavaju živote – srčane bolesti su jedan od najčešćih uzroka smrti širom sveta. Srčani napad je eksplozivna reakcija srčane čakre, izazvana nesposobnošću osobe da primi i preradi emocionalne stresove svog života. To je energija koja pokušava da se probije ili slomi emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Editors choice