Iz straha i nesigurnosti, ljudi prikrivaju i štite svoja osećanja, a to znači da više enegije troše radeći protiv sebe, umesto da rade u skladu sa svojom prirodom, sa vitalnim obrascem svoje vrste – sa ljubavlju.

Kad nam je srčana čakra otvorena, prirodni tok ljubavi je nesputan i stanje ljubavi prema drugoj osobi – osećanje zaljubljenosti – može da bude trajno. Taj osećaj ispunjenosti, prijatnosti i blaženstva, moguće je postići i kroz svakodnevnu praksu meditacije na srčanu čakru.

jez timms 207948 Zašto je protok energije kroz srčanu čakru od vitalne važnosti?

Ako osećate fantomske bolove u grudnoj kosti, kojima medicina ne nalazi uzrok, jer su svi drugi rezultati uredni, uzrok možete pronaći u emotivnom stresu koji ste doživeli, a posledice takvih stresova (slomljenjog srca) osećaju se i godinu i više nakon bolnih događaja. Razočaranje, tuga, očaj, beznađe, gomilaju se i zatvaraju srčanu čakru, blokiraju protok energije i stvaraju fizičke smetnje, neprijatnost, bolove. U akutnom stanju uznemirenosti, svi vam preporučuju da dišete duboko, a zapravo treba da dišete svesno – da udišete svetlost kroz srčanu čakru i da vizualizirate otpuštanje nakupljenog emotivnog taloga prilikom izdisaja, u vidu dima i magle koji vas napuštaju i odlaze. Bionergetski tretmani pomažu kada blokada traje duže vreme, a ono što možemo sami da radimo da bismo otvorili svoj srčani energetski centar i povezali se sa svojim emocijama, jesu vežbe i meditacije – korisno je vežbati jogu i imati učitelja, odnosno, instruktora koji nas vodi kroz meditacije i vežbe, a ukoliko to nije moguće, na internetu mogu da se pronađu odgovarajuće tehnike. Takođe, rad srčane čakre može se stimulisati nošenjem kristala roze i zelene boje, a uznemirenost srca (ubrzano lupanje koje traje nevezano za to kako se trenutno osećamo) može da se umiri disanjem, mudrama (položajem ruku i prstiju), kao i jednostavnim ritmičnim lupkanjem po grudnoj kosti.

 

Rečenice koje odaju psihopate i manipulativne gadove

Uputstva za uspešan i srećan razvod

Stvari koje on nema pravo da vam nameće

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.unsplash.com

Brankica Milošević

Comments