RuPaul Charles je verovatno jedna od osoba koja je napravila revoluciju u svetu, a da nismo bili ni svesni.

Nakon osnivanja TV showa RuPaul’s Drag Race još 2009. godine, retko ko je verovao da će sam šou zaživeti, a oni koji su verovali od prvog dana u njega, njegovu viziju i u njegov rad su danas svedoci njegovog planetarnog uspeha.

Mama Ru trenutno snima novu seriju koja će se emitovati na Netflix streaming servisu. Serija nosi naziv AJ And The Queen, a RuPaul je producira rame uz rame sa Michael Patrick Kingom, koji je glavni krivac što smo imali priliku da gledamo, sada već kultnu, seriju Sex and the City. 

Serija prati drag queen Ruby koja se oslanja samo na sreću i putuje po državi sa jedanaestogodišnjim siročetom po imenu AJ, kako bi nastupala i izvodila drag performanse. Zanimljiva činjenica je da se serija snima u istom studiju gde je čuvena Judy Garland snimala A Star is Born film još 1954. godine.

Kako bi promovisao svoj trenutni rad, RuPaul se našao u magazinu Vogue, a fotkala ga je čuvena Annie Leibovitz. Ljudima iz ovog verovatno najprestižnijeg modnog magazina nije dozvoljeno da fotkaju taj behind the scenes momenat dok se Ru spremao za fotkanje, tako da su bili u neizvesnosti kako će izgledati nakon transformacije. Nakon što je izašao u haljini u stilu najstilizovanijih kraljica u istoriji, sa crvenim dredovima, ostavio je sve bez daha!

Biti lice iza kog stoji više od sto drag queensa preko jedanaest sezona RuPaul’s Drag Race i četiri sezone RuPaul’s Drag Race All Stars nije sigurno jednostavan zadatak. Biti tu za sve, uspeti izvesti takav šou i dati priliku mnogim pretalentovanim ljudima šansu da pokažu svoje talente u vidu plesa, muzike, glume, kreiranja i mnogih drugih izazova i na sve to biti prvoklasni performer, jednostavno je neverovatno.

Comments