Kad bismo mogli da vidimo svoja energetska tela, svoje aure, videli bismo energetske niti, spone između naših tela i mogli bismo da procenimo njihov kvalitet – da li su jake, debele i brojne, ili su labave, tanke i malobrojne, da li su te veze debele i čvrsto usađene u naša tela, ili ih je lako počupati i ukloniti.

Kad bismo mogli da vidimo protok energije dok vodimo ljubav, videli bismo kako smo “prikopčani” na partnera prilikom penetracije i kako se uspostavlja energetsko kolo – energija kruži kroz naša tela, razmenjuje se i povezuje nas u ekstazi. To je priroda. Ona radi onako kako priroda radi, ne vodeći računa o našim motivima, o tome da li smo taj izbor napravili brzopleto ili promišljeno, sa ciljem, ili besciljno. Muškarac i žena se povežu i ta organsko-energetska celina predstavlja jedinstvenu silu, koju istočna mudrost naziva Shakti. Posvećena veza neguje snažan Shakti, u odnosu u kome partneri pronalaze sebe i verni su jedno drugom, a ljubav, poštovanje i oslonac jačaju i istrajavaju.

Ukoliko u vezi nedostaje posvećenost, ako se dogodi prevara, mi smo oštećeni. Naša organska i energetska veza je ugrožena, treća osoba se umešala i oslabila naš Shakti, ukrala nam deo energije u čije smo stvaranje uložili sebe. Možda je odnos dovoljno slab, ili dovoljno nategnut, da od toga pukne, ali uz kidanje energetskih veza puca i naše srce i poverenje i opuštenost i sve ono dobro što smo u tom odnosu imali.

Comments