Najteže je ako zbog povređenosti i ponosa raskinemo odnos, a nismo u stanju da prekinemo energetske i organske veze, jer su suviše snažne, žive i duboko usađene, jer smo sa partnerom zaista jako i duboko povezani i ne možemo da iz sebe iščupamo to energetsko korenje, jer ćemo sa njime iskoreniti i svoju vitalnu snagu.

Može se umreti od slomljenog srca, od izdaje i prevare, iako to nije naučno priznat uzrok zbog koga neko kopni, gubi zdravlje i životnu snagu i polazi mu za rukom da se smrtno i neizlečivo razboli. Za sada, medicina i psihologija priznaju “sindrom slomljenog srca” poznat kao “takotsubo” sindrom, koji se kod emotivno povređene osobe manifestuje kao pretrpljeni srčani udar i fizički ostavlja slične takve posledice – sa tom razlikom što srčani udar prouzrokuje začepljenje krvnih sudova, zbog čega je protok krvi otežan, a srčanim mišić slabi. U slučaju slomljenog srca, pacijent nema nikakvo začepljenje, ali ima slabost srčanog mišića, usled priliva velike doze hormona. Lekari kažu da se sa “takotskubo” sindromom čovek oporavlja u potpunosti, dok posle pretrpljenog infarkta, srce više nikada ne može da radi punim kapacitetom.

Poštujući dubinu svoje povezanosti, shvatajući ozbiljno realnost te veze na hemijskom, organskom i energetskom nivou, preuzimamo svoj deo odgovornosti za svoje i zdravlje partnera, za dobrobit veze, za jačanje Shakti-ja. Izdajući partnera i varajući ga, osim što podrivamo snagu naše povezanosti i obezvređujemo naš odnos, ugrožavamo partnera zdravstveno, pa možda i životno.

Izvor fotografija: www.instagram.com
Naslovna: @authenticlovemag, @shanstclair

Aleksina Đorđević

Comments