Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Možda si prebrzo zgrabila utehu, ili si se osećala toliko izgladnelo, da si se iskoristila prvu priliku da nahraniš svoju putenu i emotivnu glad. Možda si isforsirala neki odnos, koji je zaista mogao da ti posluži u tranzitnom periodu, za oporavak i povratak samosvesti i samopouzdanja. I sad se opet osećaš zaglavljeno, ispražnjeno i besmisleno. Samo što si raskinula, opet treba da raskidaš. Nije ti do toga, ali nije ti ni do veze. Nije ti ni do čega. Razmotri pošteno svoju nestabilnost i nesigurnost, svoju potrebu da odmah popuniš prazninu koja je nastala u tvom životu.

Možda si utehu pronašla u druženju sa bivšim – bivši parovi to često rade. Tako imaš neki utisak da je on i dalje tu za tebe, da nisi izgubila prijatelja, ako si izgubila vezu, ali to je zavaravanje – prijateljstvo sa bivšim je moguće, ali tek nakon dosta vremena koje ste proveli razdvojeno i najbolje, nakon što ste oboje pronašli novu ljubav i životnu stabilnost. Jer ovo “druženje” se često završava u krevetu, a onda se oboje zapitate zašto ste uopšte raskidali, a onda pokušate da nastavite vezu, a onda se – ubrzo – setite zašto ste raskinuli. To se najčešće dešava u pokušaju obnavljanja veze – potvrda da je trebalo da raskinete i da vam je bolje kad niste zajedno.

Možda ne možeš da oprostiš sebi što nisi uspela da ostvariš stabilnu vezu koja napreduje i raskid, iz kojih god da je razloga došlo do njega, doživljavaš kao svoj neuspeh. To što nemaš energije i snage da kreneš dalje, možda je kazna koju si sebi odredila za nesupeh – ali ako to osvestiš, veće su ti šanse da se rešiš tog obrasca.

Naslovna fotografija: instagram.com/fasheditorials

Brankica Milošević

Editors choice