Nije ti jasno zašto ti se ponavljaju iskustva sa muškarcima koji žele samo seks za jednu noć i smatraju da i ti želiš to isto – možda šalješ signale koje oni pogrešno tumače, a svakako u tom tumačenju oni polaze od sebe. Jer, kad oni hoće ozbiljno, spremni su da čekaju i da se trude. I to nema veze sa tim koliko si lepa, pametna, talentovana i dobra – nešto u tebi oni vide kao poziv i provokaciju, a to nije ono što ih navodi da se zaljube ili razmišljaju o boljem upoznavanju i vezi. Možda će ovo delovati kao nešto na šta te je mama upozoravla (a ti kolutala očima), ali, ovo je potvrđeno socijalnim eksperimentima i razgovorima sa muškarcima.

Previše se šminkaš

Kad izađeš, izgledaš kao da si pošla na maskenbal, prosto se prerušavaš. Ima nečeg jeftino-provokativnog u devojci koja se prerušava za provod, što u muškarcima uključuje frekvenciju na kojoj im se vrte porno-sadržaji.

Stručnjaci savetuju da kada se doteruješ za izlazak, pokušaš da time izraziš sebe, a ne svoje atribute. Kada se obučeš veoma provokativno i naneseš tešku šminku, ulaziš u “lik” samouverene zavodnice, a ono što ona želi, isto je što želi i većina muškaraca – da se dobro provede. A dobar provod, znači seks, bez povezivanja i zadržavanja. Čak i ako se sa nekim upoznaš i nastaviš da održavaš kontakt, to će potrajati dok ne završite u krevetu. Tada ćeš se naći na njegovom imeniku kao jedan od onih brojeva, koje zove kad mu propadne lov i kada nedeljama već nije imao nikakav “provod”.

Šalješ previše ležerne poruke (kao ortak)

Ako razmenite kontakte i počnete da se dopisujete, možda si suviše ležerna u toj prepisci i svojim stilom mu šalješ signal da si jedan od ortaka i da sa tobom može da bude opušten. Za momke, to uglavnom znači da je dozvoljena neotesana neposrednost. Predlagaće seks, vrlo konkretno, umesto da se potrude da te šarmiraju i zavode.

Savet – ne pokušavaj da budeš kul, nego budi ženstvena. Napiši da ti je bilo prijatno, da ti je drago što si ga upoznala i da bi volela da se sretnete ponovo. Jer, ako nastupaš ležerno i ortački, poručuješ mu da si raspoložena za neobavezan seks ili najviše, prijateljstvo s povlasticama.

Puštaš ga da veruje da želiš isto što i on

Jer ne kažeš šta želiš, a šta ne želiš – opet pokušavaš da budeđ ležerna, jer se zna da momci vole opuštene žene, koje ne postavljaju uslove i nemaju zahteve i ničim ih ne opterećuju.

Savet – postavi granice u startu. Reci mu šta tražiš i šta želiš, a šta ne dolazi u obzir. Tako neće misliti da želiš samo laku zabavu, zato što si ga pustila da “vodi program” i nisi se uključila ni sa jednom primedom. Nemoj se pretvarati da želiš nešto što ne želiš, u nadi da je to samo uvod, jer ćeš u najvećem broju slučajeva završiti razočarana – tamo gde ti misliš da je počelo, za njega se završava, ukoliko se ne postaviš drugačije. Bolje je da odmah znaš na čemu si, makar te to i povredilo, nego da se posle osećaš loše i prebacuješ sebi.

Comments