Saznajte objašnjenje za ovo kompleksno pitanje, sa pozicije muškarca.

Muškarci često ne znaju šta žele i to ne bi trebalo da vas iznenađuje. Verovatno biste i same mogle to da kažete, na osnovu sopstvenog iskustva. I ta priča o slučajnom zaljubljivanju se može čuti od mnogih muškaraca. Nisu tražili ništa ozbiljno, hteli su da se provode i zezaju bez obaveza i onda su se, sasvim neočekivano, zaljubili. Međutim, ima i onih koji traže ljubav, ali otkrivaju da su se suviše navikli da budu sami i da ne mogu da menjaju svoj način života.

Zato morate uzeti sa rezervom informacije koje muškarac daje o sebi – bilo da ih je postavio na profil na društvenoj mreži, ili vam govori o onome u šta je uveren. To samo znači da on baš tako misli tog trenutka. Sa tim “trenutnim” stavom, muškarci pristupaju dejtingu. Govore ženi da je privlačna i da se lepo provode sa njom, ali to znači baš to – da se tako osećaju tog momenta, a ne da su zaista zainteresovani. Zato vam se često dešava da pogrešite u proceni – njegov jezik trenutka tumačite svojim jezikom namera i prihvatate nečiju trenutnu pažnju kao zalog za budućnost. Poverujete da ste sa nekim uspostavili bitnu vezu, koja će se razvijati, dok on prestaje da misli na vas onog trenutka kad vas više nema pred očima.

Žena ne barata ovim konceptom i zato biva povređena, ili shvata tek kasnije šta je u pitanju, pa onda oseća i da je izdana i odbačena. Jer, ona veruje da veza znači muškarcu isto što i njoj. Ona oseća da nešto nije u redu, jer muškarac kaže da je voli, ali, ona oseća zadršku. Imaju dobar seks, ali to nekako nije dovoljno ispunjavajuće, odlično se provode zajedno, ali kao da je isključena iz njegovog života…

Teško je prihvatiti da u startu želite nešto sasvim različito od onog što želi muškarac sa kojim ste i da ste u vezi samo kao dve osobe koje neko vreme idu u istom pravcu, kao po inerciji, dok njegove želje i potrebe leže na sasvim drugom mestu, ali on vas o tome ne obaveštava – a možda to još ni sam nije otkrio i otkriće upravo zahvaljujući vremenu koje će provesti pored vas. On želi ozbiljnu vezu, ali to ne znači da je želi sa vama. Zabavlja se sa vama, ali to ne znači da baš vas želi za svoju devojku. Ima dobro mišljenje o vama, ali to ne znači da želi da vam se posveti. Svaki put kad poverujete u sva ta značenja koja vam imponuju, postavite sebi pitanje – a šta ako to uopšte ne znači ono što bih ja volela da znači?

Pa, šta onda to znači?

Muškarac koji je spreman za vezu i želi da pronađe devojku u koju bi mogao da se zaljubi, aktivno pristupa potrazi – preko interneta, preko prijatelja, ugovorenih sastanaka, iz dana u dan on upoznaje atraktivne žene i izlazi sa njima, razmišljajući o tome šta zapravo hoće. Da li će spavati sa nekom od tih žena, ili će to učiniti samo onda ako se stvarno zainteresuje? Ako se zainteresuje za više od jedne žene i nastavi da se viđa sa njima, da vidi kuda će ga to odvesti, da li ga to čini neiskrenim, ili lošim momkom? Da li o tome uopšte može da razgovara sa ženama – kako da kaže jednoj, sa kojom je možda već i imao seks i koja mu se jako sviđa, da u međuvremenu nastavlja sa aktivnim kontaktom sa još dve druge žene, koje mu se takođe sviđaju (i nada se da će i sa njima spavati)? Kako da kaže ženi da nije spreman da se obaveže, ali da bi je rado povremeno viđao? I ako to i uspeva da sprovede, da povremeno viđa ženu koja mu se dopada, a da sa njom ne ulazi u dublju vezu, da li to znači da on u stvari uopšte i ne traži ozbiljnu vezu?

Comments