Žene traže od muškarca iskrenost, ali istovremeno traže obzirnost – a kako on da vodi računa o njenim osećanjima i da istovremeno bude iskren, kad je ta iskrenost, izgleda, u domenu neprihvatljivog?

Muškarac koji traži ljubav i vezu, nikako nije iznad požude i trenutnih strasti i neće im odoleti i možda će privremeno biti zaslepljen nekom strašću i upleten u neki odnos, koji uopšte nije želeo. Ali, on će sve vreme znati da to nije ono što je tražio i ostaće otvoren za ono što traži – a osoba sa kojom je upleten u strastvenu romansu ostaće razočarana, izdana i odbačena, jer je za nju to bila prava stvar i verovala je i da se on tako oseća. Ona se predala, a izgedalo je da se i on predao. Ali, ona se predala njemu, a on se predao svojim trenutnim osećanjima. Što nije nikakva garancija da će ostati tu gde se trenutno nalazi.

I tako, muškarci traže zabavu i seks, a pronalaze ljubav koju nisu tražili, a žene traže ljubav i čini im se da su je pronašle, dok se zapravo sve vreme radi samo o zabavi i seksu.

Kako da izađemo na kraj sa ovim problemom? Muškarci ne žele da vas povrede, vi ne želite da budete povređene, a opet, izgleda da se najčešće dešava baš to što ne želimo.

Ono što je istina za muškarce, jeste da su privučeni u trenutku dok se neka priča odvija i oni učestvuju. Pritom, nisu sigurni da li žele dublju vezu sa osobom koja ih privlači. Istina je i da ako vam kažu da nisu sigurni ni u šta i da bi sutra mogli da nestanu iz vašeg života, da se verovatno ništa neće ni dogoditi, da priča neće ni započeti. I zato, oni ne govore ništa i nadaju se da se nećete previše vezati.

Muškarci se igraju ženskim srcima, iako uopšte ne žele tu igračku – jednostavno žele da sa nekim razgovaraju, da se dobro osećaju, da se druže, da imaju dobar seks zajedno sa ljudskom toplinom.

Ako je ovo suviše zbunjujuće i ne znate kako biste se kretale po tom emotivnom minskom polju, znajte da prava žena u pravom trenutku može navesti muškarca da prestane da se igra i da se zaista obaveže. To se stalno događa.

Naslovna fotografija: instagram.com/katie.one

Brankica Milošević

Comments