Ako razmotrite mogućnost da su muškarci slabiji pol, da im treba mnogo više podrške, nežnosti, utehe, bodrenja, aplauza i nagrađivanja nego što je vama ikada trebalo (i, ako ćemo pošteno, mnogo više nego što zaslužuju), vraćamo se u srednji vek. Jer, možda vi stvarno niste dovoljno ženstveni. Jer, da jeste, znali biste kako da upravljate slabošću muškarca i kako da od njega napravite osobu na koju možete da se oslonite i koja će se ponašati i tretirati onako kako vam se sviđa. Ako to jednostavno tražite od njega, jer snažne i nezavisne žene u savremenom svetu tako rade, izgleda da to nećete dobiti. Dobićete „šta ona hoće od mene?!“, povlačenje, distancu, gard.

Kako ćemo evoluirati? Kako ćemo razviti zdrave partnerske odnose, na temelju poštenja, poverenja, razumevanja? Teško.

Muškarac mora imati polje na kome dominira. I mora da se oseća zaštitnički u odnosu na vas, ili stvari prosto propadaju, ravnoteža muške i ženske energije ne može biti uspostavljena i održana. Nije lako biti sa dinamičnom i ambicioznom ženom, a oni baš i ne žele da se trude. A vi ste skloni da se previše trudite, ali u pogrešnom pravcu.

Još jedna srednjovekovna istina – muškarac bez dobre žene propada. Sami, razvedeni, povređeni muškarci postaju trajno oštećeni i nikada se ne iscele, ako ih „ne uzme pod svoje“ neka žena, koja zna šta će sa takvim materijalom. Pritom, ne možete tretirati muškarca kao materijal, jer je to uvredljivo. Ali, možete tražiti od njega, sa uverenjem da on to može, i morate negovati njegov ego, kao nejako dojenče. Znate, mnoge snažne žene ogorčeno izgovaraju rečenicu „da sam htela dete, rodila bih ga“, ili „ja već imam decu, ne treba mi još jedno“. Poznato? Odraslu osobu u muškarcu morate odnegovati. Ako ne želite da se bavite time, bićete sami, ili ćete se petljati sa nedoraslim i oštećenim muškracima koji traže pomoć i utehu, a onda se otimaju i beže od vas, jer ne mogu da vam uzvrate i osećaju se još bespomoćnije i nemuževnije.

Šta ćete uraditi? I, da, vi ste ona koja mora nešto da uradi, oni se neće baviti time.

Naslovna fotografija: instagram.com/whiskyouth

Brankica Milošević

Comments