Oni zauzimaju svoju teritoriju

Izgleda da je prilično tačno da koliko god bilo teško “uhvatiti” muškaraca, još je teže rešiti ga se, kad se jednom “primi”. On osvaja svoju teritoriju, ne želi ništa da čeka i taktizira, bude mu se zaštitnički instinkti i potrebna mu je akcija. Tako se ponaša pravi mužjak – dominira i štiti, a to je prijatno osetiti i nije teško shvatiti i prihvatiti. I taj mužjak postoji i u najfinijim, najstidljivijim i najnežnijim momcima.

Ne sumnjaju u osećanja

Žene stalno preispituju svoja osećanja, kao i svaku svoju misao, prosto, stalno to radimo. Kad muškarac osvesti želju svoga srca, on je neposredno sledi i ništa ga ne zaustavlja. Ako je ranije sumnjao, pa se prepustio i sada više ne sumnja – on stvarno ne sumnja i svoja osećanja više ne dovodi u pitanje. Njega ne zanima da li preteruje, da li je suviše emotivan ili se ponaša ludo, nema potrebu da analizira i objašnjava svoja osećanja, dovoljno mu je to što ih oseća i priznaje. Retko ćete sresti momka koji sebe preispituje da li oseća ljubav, ili je to samo strast, ili se naprosto prilagodio vezi u strahu od samoće.

Nemaju takvu povezanost u svom iskustvu

Žene odrastaju gajeći bliske emotivne odnose i pokazujući emocije – one se iskreno vezuju za svoje prijateljice i gaje duboke i veoma otvorene odnose sa njima. Često se smeju i plaču i izražavaju empatiju u svakom trenutku. Muškarci nemaju između sebe takve odnose, dosta su suzdržaniji i sa svojim prijateljima neguju drugu vrstu odnosa, uglavnom zasnovanu na zajedničkim interesovanjima i aktivnostima. Oni ne dele spontano svoje tajne i ne iskazuju svoja osećanja, vrlo retko traže savete i poveravaju se jedni drugima. Kad u ljubavnoj vezi konačno osete tu vrstu povezanosti, kad otkriju olakšanje koje donosi poverenje i otvorenost i kad mogu partnerki sve da kažu, znajući da će uvek dobiti podršku, razumevanje i razuman savet, oni žele da zauvek zadrže takav odnos.

Comments