Zaljubimo se u nešto što vidimo u njemu, a to je obično potencijal, koji on nikada neće razviti. Mi vidimo da može, svi vide da on ima nešto u sebi, ali njemu je to dovoljno – sasvim dobro mu služi da osvaja žene, stiče prijateljstva, da bude svima simpatičan i drag.

Taj potencijal, taj talenat, ta energija, ostaju takvi kakvi su, nedorečeni, nedorađeni, zakržljali – a on je jedini koji to ne vidi. Njemu je dobro, njemu je udobno. I tu je kraj njegovih dometa. Možda on ima divne snove i gomilu ideja, ali ni malo volje i istrajnosti da ih realizuje.

On je stalno na tragu nečeg velikog i videće svi koji u njega sumnjaju, kako će ih jednog dana iznenaditi. Ali jedan po jedan, dani prolaze, dečko koji obećava i dalje zamišlja da će doći njegovih pet minuta i ne primećuje da odavno više nije dečko.

Jedino je izvesno da ćete jednog dana shvatiti da vaš dečko puca u prazno i da ga uzalud ohrabrujete i gurate i verujete u njegov potencijal. Ne treba njemu vaša podrška, jer to je samo još jedna od dobrobiti zone komfora, zbog koje mu ne pada na pamet da se makne odatle.

Zašto treba da ostaviš dečka koji obećava1 Zašto treba da ostaviš dečka koji obećava
Comments