WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

SOS za “one dane”: Saveti kako da lakše podneseš menstruaciju

Makeup trendovi koje Parižanke obožavaju

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Ukoliko si umorna od “ludih” žurki, ovde možeš da uživaš u dobrim svirkama i opuštenoj atmosferi

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

Šta žene koje su dobro organizovane rade bolje od tebe?

1/2

U besu i ljutnji izgovorimo mnoge stvari zbog kojih nam je posle krivo, povredimo partnera i ne možemo da povučemo ono što smo rekli, jer tada, kad smo se svađali, želeli smo da ga povredimo. Psiholozi su ustanovili da je najdestruktivnije pretiti partneru raskidom (razvodom) u svađi, jer ova informacija (koja ne može da se povuče) ostaje kao crv u jabuci, da nagriza odnos, postajući realna opcija, o kojoj partner počne da razmišlja, čak i ako ne želi da prekine.

Pretnja raskidom je oblik manipulacije

Kad si ljuta na partnera i pretiš mu da ćete raskinuti (ili se razvesti) to verovatno činiš u želji da potegneš najjači argument, da ga uplašiš i nateraš da se povuče, da razmisli o svojim postupcima, da se pokaje i izvini, da promeni ponašanje, da te ne bi izgubio. Možda ćeš i uspeti u tome, trenutno. Ali problem zbog koga ste se sukobili neće nestati, samo će biti potisnut i isplivaće ponovo na površinu, pre ili kasnije.

To je ucena

Ako partneru zapretiš da će ostati bez tebe, ti ga zapravo ucenjuješ – svoj ostanak uslovljavaš njegovim “dobrim vladanjem”, a to vređa i ljuti. On će se osećati kao da ga osoba koja treba da ga voli i kojoj treba da veruje, ucenjuje i “priteruje uza zid” umesto da mu pokaže razumevanje i spremnost za rešavanje sukoba, da mu pokaže način da se iskupi ili da shvati zašto je izazvao toliko ljutnje i ogorčenosti. Takođe može da uzrokuje pojavu konstantnog stresa i anksioznosti kod partnera, koji više ne oseća da je odnos sa vama utočište i bezbedno mesto, koje pruža sigurnost i stabilnost.

Editors choice