Ovo je čest problem parova koji žive zajedno i bračnih parova, naročito onih koji imaju decu – kad se strpate u krevet, umorni od dnevih obaveza, više niste ni za šta. Krevet je mesto za spavanje – ili je to postao, iako je nekad bio poprište strastvenih akcija. Evo nekih navika i ponašanja koja vam uništavaju želju za seksom.

Krevet je jedino mesto gde se najzad sretnete da razgovarate

I onda pričate o problemima koje ste rešavali tokom dana i o planovima i obavezama i očekivanim problemima koje ćete rešavati sutra. I onda pomislite da nećete biti sposobni ni za kakvu akciju, ako ubrzo ne zaspite i ne ispunite svojih sedam, osam, sati sna. Promenite ovu naviku. Razgovarajte o dnevnim stvarima za stolom, ili se čujte preko dana telefonom, ako se planovi menjaju i treba da se ukopite. Ili, ako volite tu naviku razmene informacija i dnevnih izveštaja u krevetu – onda se pre toga kresnite u kupatilu, ili u kuhinji (ako je bezbedno, odnosno, nema drugih ukućana kojima će se ići u toalet, ili će ogladneti i ožedneti u nedoba), ili na stolici, fotelji, podu u spavaćoj sobi (zaključajte vrata).

Družite se sa svojih mobilnih telefona

Dopisujete se sa prijateljima pred spavanje, gledate šta ima novo na društvenim mrežama i to vam je verovatno najveći deo društvenog života. Ukoliko vam je vreme u krevetu rezervisano za virtuelni društveni život, teško ćete naći vremena i volje za seks. Promenite tu naviku. Isključite telefon, propustite razmenu informacija sa osobama koje nisu prisutne (koje možda i ne poznajete) i posvetite se maženju sa osobom koja vam je pod rukom.

Imate goste u krevetu (deca i kućni ljubimci)

Mnogi parovi prijavljuju zamiranje seksualnog života, zato što deca ili kućni ljubimci vole da spavaju sa njima. Zajedničko spavanje sa decom, psima i mačkama (najbolje sa svima zajedno) je prosto divno. Svi koje najviše volite su tu pored vas, opušteni, puni poverenja, osećanje pripadnosti je intenzivno, osećate se bezbedno i blaženo. I to je raspoloženje za spavanje koje svi najviše vole (i vi, i klinci, i maca koja prede i pas koji pomalo hrče), ima nečeg primitivnog i duboko usrećujućeg u zajedničkom spavanju. Ako ne želite da menjate ovu naviku, jer beskrajno uživate u njoj, moraćete da izmestite seks iz kreveta. Barem iz onog u sobi u kojoj spavate.

Comments