Lifestyle brend Goop, koji je osnovala glumica Gwyneth Paltrow, kroz godine je izazvao brojne oprečne komentare javnosti, ali niko nije mogao da im ospori uspeh koji je iz godine u godinu sve veći i veći. Od običnog lifestyle bloga, Goop je postao prepoznatljiv brend koji nudi širok asortiman proizvoda, od mirišljavih sveća do dragog kamenja i kristala. Nakon što je shvatila da njena kompanija svake godine sve više raste, Gwyneth je odlučila da svoje kancelarije smesti u zgradu od čak 5 000 kvadrata u Santa Monici. Za dizajn ovog objekta bio je zadužen arhitektonski i studio za dizajn enterijera Rapt, koji je stvorio multifunkcionalan prostor obogaćen pastelnim nijansama, koji liči na sve osim na prostorije jedne ogromne firme.

Na ulazu vas dočekuje custom made pult od glatkog punog drveta nepravilnog oblika, nalik na neku od modernih skulptura, i lobi obogaćen pastelno roze sofama i mermernim stolom. Poseban pečat ovom delu zgrade daje polukružni metalni panel kuće Bayly Art, koji sugestivno razdvaja prostoriju na dva dela.

Sve kancelarije u zgradi uređene su u cilju podsticanja kreativnog i out of the box razmišljanja. Posebno je uređena prostorija za testiranje wellness inovacija i novih proizoda, u čijem se drugom delu nalazi i prepoznatljiva kuhinja u kojoj Gwyneth i ostali članovi Goop kolektiva snimaju svoju kulinarsku emisiju. Tu je naravno i poseban odeljak za modne urednike i stiliste, koji vredno rade na kreiranju novih dizajna za njihovu kolekciju G. Label. Kako bi doprli do svih čula publike, Goop tim je stvorio i posebne prostorije za snimanje YouTube videa i podkasta, ali i ekskluzivnih modnih editorijala.

Comments