Modna manifestacija Balkan Art Fashion Event protekla u duhu svestrane kombinacije minimalizma, avangarde, klasike, etna i gotike koji su se preplitali tokom svih 5 dana njenog trajanja.

stefanristic Završen V BAFE: Novi dizajneri osvajaju region
Modnim performansom “Live Dolls” dizajnerki Marine Mićanović i Svetlane Blagojević, V BAFE svečano je zatvoren. Mladi dizajneri iz Srbije i zemalja regiona prezentovali su svoje viđenje savremenog odevanja crpeći inspiraciju iz najrazličitijih stilova, i to uz neočekivane izbore kada su materijali i načini izrade u pitanju.

natasakekanovic Završen V BAFE: Novi dizajneri osvajaju region

“Na novembarskom Balkan Art Fashion Event-u prisustvovali smo novim i kreativnim pristupima kreiranju koji imaju posebnu snagu i svežinu kada su mladi autori u pitanju. To daje nadu i novu energiju koja je našoj modnoj sceni preko potrebna”, ističe Luka Opačić, generalni menadžer BAFE-a.
Me and the machine, Kruno Jendrijev, Olja Stojanović, Stevan Božanović i drugi su smelim kombinacijama materijala poput neoprena, plastike, kao i sopstvenom reinterpretacijom nekih klasičnih komada jasno označili minimalistički pravac koji prati njihov rad.

marijadujovic Završen V BAFE: Novi dizajneri osvajaju region
Etno motivi i njihova stilizacija sa savremenim elementima dali su posebnu svežinu kolekciji ”Uspomene”, dizajnera Đorđa Baščarevića.
Spoj originalnosti i preciznosti izrade koji prate rad 19-godišnjeg Stefana Ristića ovog puta iznedrio je kolekciju “Predator”, koja koristi simboličku snagu crnog leptira na jako efektan način.

lazarilic Završen V BAFE: Novi dizajneri osvajaju region

Treće večeri BAFE-a Lazar Ilić, Ivan Jakić, Tijana Milunović i drugi pokazali su kako vanvremenska elegancija crne večernje haljine, bogatog nakita i klasične siluete može osvojiti na prvi pogled. Andrea Jovanovska i Milica Kandić su kombinacijom military elemenata i cvetnog printa na različite načine dale portret hrabre, ali i nežne devojke.

đorđebaščarević Završen V BAFE: Novi dizajneri osvajaju region

Glavni cilj Balkan Art Fashion Event-a je upoznavanje javnosti sa novom generacijom mladih modnih stvaralaca iz Srbije i zemalja regiona. Posebnu pažnju BAFE posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo jednu od grana industrije, već i kao svojevrstan umetnički performans koji se odvija kako na modnoj pisti, tako i na ulici.

Naredni BAFE očekuje nas već na proleće, a više informacija možete pronaći ovde.

Comments