Pošto smo nešto naučili o bezveznim pravilima dejtinga, koja treba da odbacite, jer zaista nije važno koliko je neko visok, kakvo mu je obrazovanje, da li je on preuzeo inicijativu i da li iskazuje svoju finansijsku (a i mušku) dominaciju, tako što sve plaća – da postavimo stvari kako treba. Važno je ono što je važno sada i što će biti važno sutra, za pet, deset i dvadeset godina. 

Slične vrednosti i ambicije 

Biti u vezi sa nekim ko je više ili manje motivisan od vas, prilično je teško. Ta vrsta neusklađenosti neće se harmonizovati sama od sebe, jer, ako jedno od vas dvoje teži da se razvija, ostvaruje svoje snove i proširuje svoje granice, a druga strana je zadovoljna tu gde je, ogromne su šanse da se stvori ogorčenje. Bilo zato što vas partner ograničava svojim nedostatkom ambicija, ili zato što vas nadilazi i ne možete da ga pratite. Nađite nekoga ko ima slične temeljne vrednosti i ko sledi svoje snove. 

Gledišta o zdravlju, ishrani, vežbanju 

To je mnogo bitnije, nego visina, ili obrazovanje. Kada ste sa nekim u vezi, potrebno je da imate slične navike, da biste imali sadržaje koje možete da delite i u kojima oboje uživate. Ako ste vi vegan, a vaš partner se hrani u nekom restoranu brze hrane, bićete nezadovoljni zbog toga. Ako ste statični i ne volite da se krećete, a druga osoba se bavi planinarenjem, ili biciklizmom, ili nekim drugim sportom, to će biti jedna velika oblast njegovog života u kojoj ne učestvujete i jedna pripadnost koja njega bitno definiše, a vas isključuje. Nećete se dobro osećati zbog toga. 

Comments