Trebalo bi češće da imamo u vidu te razlike i da ih uvažavamo, kako bismo se bolje razumeli i lakše tolerisali stvari koje suprotan pol radi na svoj način – a mi mislimo da je naš ispravan. Neki načini su prosto muški, a neki ženski i baš je zabavno što je tako. Evo spiska nekih praktičnih, običnih, dnevnih stvari koje radimo i percepiramo drugačije, jer su nam mozgovi različiti.

Svlačenje majice

Muškarci prosto prebace ruke pozadi, zgrabe majicu i vuku je preko glave. Žene prekrste ruke spreda, uhvate krajeve i podižu – kad dođemo do brade, stanemo pa pažljivo provučemo glavu, da nam rub majice ne bi obrisao šminku. Da li je jedan način ispravniji ili praktičniji? Besmisleno je razmišljati o tome. Žene se svlače pažljivije zato što im je odeća uska, kaže jedno tumačenje, ali meni se čini da je to muško tumačenje. Žene se pažljivije svlače zato što imaju grudi, šminku na licu i zato što su pažljivije.

Zevanje

Muškarci zevanje prikrivaju pesnicom, kao i kašljucanje, a žene otvorenim dlanom. Nama se čini da pesnica ne prikriva zev kako treba (ne želimo da nam se vide krajnici), a svakako nije dovoljna zaštita (okoline) ni kad se zakašljemo. Ali neki gestovi su prosto ženstveni, a neki su muževni i to je to.

zena i muskarac Ženski vs muški mozak: Koji to radi bolje?
Comments