Dragi moji, ukoliko ste letos učili, radili ili gluvarili sa ortacima i gubili vreme koje ste mogli da iskoristite za divlji seks, žalim slučaj. Vrlo brzo, kada se budete klizali po ulici i padali na bljuzgavici, bez stalnog partnera o strastvenim noćima možete samo da sanjate.

Realno gledano, zamotani u džemper, kaput, šal, kapu, hulahopke, bodi, duge gaće i babine vuene čarape ni sami sebi ne delujete privlačno. Kako onda mislite da privučete nekog drugog?

Uostalom, većina je zimi po ceo dan u kući, a da vam potencijalni seksualni partner pokuca na vrata, zanemari vašu masnu kosu, stari džemper i rasparene čarape i baci vas na krevet, teško da će se dogoditi.

Dobro, ponekad nas muka natera i da izađemo na ulicu. Ali i tada, svi jure iz toplog objekta u topli objekat, spuštenih slinavih noseva ka solju nagriženim čizmama. Opet, ništa od seksa…

Preostaje vam još se naterate da izađete i žrtvu na’vatate u nekom klubu. Ali i to je, što bi Kafka rekao, proces… Prvo dok se setite šta je šampon, brijač (ili više komada, ako vam je šuma baš zablistala), pa feniranje, pa šminkanje… A onda upitni pogled ka nebu, pa ka ormaru – Šta obući?

Svakako, bodi, džemper i pantalone od somota – ćao. Treba pokazati bar malo mesa, pa makar to značilo i da ćete se pet dana nakon toga nalivati čajevima i kljukati antibioticima.

Onda polugoli trk do taksija, iz taksija do kluba, pardon garderobe…

– Dvesta dinara moliću lepo, dajte jaknu, evo broj, čuvajte ga da vam ne bismo uzeli još para za izgubljeni broj, a i mala je verovatnoća da ćete u tom slučaju uopšte dobiti i jaknu.

Okej, evo vam i jakna i pare, hoćete i dušu da vam dam, aman, pustite ma da popijem nešto, da mi prostruji krv!

– Vaš račun je 145O dinara.

1450 dinara za dve čašice leda koji miriše na alkohol? Dobro, uzmite mi sve, ajde, samo se sklonite već jednom svi. Pustite me da nađem seks!

Svi su bledi. Crne najlon čarape mi sad baš deluju nekako fuj. Gde su frajeri? Ovo sve neke glave k’o kamen za potapanje kupusa. Vidi ovom zube – malo, malo pa naiđeš na neki.

Bolje da se napijem što pre.

Od kojih para da se napijem?

Ne vredi, odustani! Čekaj leto kada su od vrućine svi znojavi i već do pola naloženi. Tada seks dolazi prirodno, sam od sebe, kao želja za limunadom.

Leti su sve ribe dobre, sve imaju crne zategnute noge, kratke suknjice koje im se njišu u ritmu bokova. I frajeri su frajeri u pravom smislu te reči. Uske majice ispod kojih se ocrtavaju trbušnjaci, raskopčane košuljice i miris parfema u kapljici znoja koja se sliva niz grudi.

Godišnje doba stvoreno za seks. Na klupi, na plaži, u kolima, u dvorištu, na terasi, u moru, ma gde god vam padne na pamet.

Zima? E to je godišnje doba misionara. Punih stomaka, ispod debelog ćebeta dok na tv-u Milka Canić želi “dobro veče”.

E zato, do trenutka kada ćemo na ulici vikati dobar daaan zgodnim likovima, doviđenja moji misionari.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Comments