U konkurenciji četiri stotine učesnika iz 12 zemalja, naši Pobednici ostvarili su sjajan uspeh i iz daleke Rusije, sa Svetskih dečjih pobedničkih igara, vratili se sa četiri medalje – tri zlatne i jednom srebrnom. Svetske dečje pobedničke igre najveći su sportski događaj za decu koja su pobedila rak. Ovaj veliki događaj, koji slavi život i atletizam, organizovan je u Moskvi, od 13. do 17. juna, a šestočlani Srbija-NURDOR tim učestvovao je drugu godinu zaredom.

Živojin Perović (14) okitio se zlatnim medaljama u čak dve discipline – stonom tenisu i šahu. Dragoljub Milosavljević (16) proglašen je za najboljeg napadača u malom fudbalu i sa svojom ekipom osvojio je prvo mesto na turniru. Da je u Srbiji fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu, dodatno je potvrdio Mihajlo Makijev (13), čiji tim je osvojio srebrnu medalju u kategoriji mlađih učesnika. Danijela Stojanović (12) zauzela je četvrto mesto u streljaštvu i stonom tenisu. Ana Stamenković (14) i Pavle Pavlović (14) kući su se vratili osvojivši simpatije mnogih, ali i ponečije srce.

Danijela Stojanovic Zlato i srebro za naše

Danijela Stojanović

Dragoljub Milosavljevic Zlato i srebro za naše

Dragoljub Milosavljević

Mihajlo Makijev Zlato i srebro za naše

Mihajlo Makijev

Zivojin Perovic Zlato i srebro za naše

Živojin Perović

“U ime tima volontera koji je imao čast da prati naš Pobednički tim u Moskvu, mogu samo da kažem isto ono što smo svaki dan uzvikivali na tribinama na srpskom i na ruskom – svaka čast! Nadam se da ćemo sledeće godine biti u prilici da omogućimo još većem broju mladih odlazak na Igre kako bi mogli da dožive jedno ovako neverovatno iskustvo” – utisci su Todora Mančića iz NURDOR-a.

Učešće na Svetskim dečjim pobedničkim igrama NURDOR je organizovano uz pomoć “SportNetwork”-a, Tamare Kusovac i UŠĆE Shopping Centra, a kompanija “Wiener Städtische” obezbedila je putno osiguranje za sve učesnike.

 

Comments