Nakon raskida ste nastavili komunikaciju

Dešava se da budete žestoko pogođeni ponašanjem bivših partnera nakon raskida – kao da su pušteni s lanca, kao da svojim ponašanjem pokazuju srednji prst svemu što ste imali i što ste jedno drugom bili, kao da su jedva čekali da raskinu. Oni uleću u avanture, bahate se i pokazuju svima kako im je mnogo dobro i kako su prkosni i ponosni u svojoj slobodi. Ali ako toga nema i ako i dalje komunicirate, jer očigledno nedostajete jedno drugom i nedostaje vam zajedništvo i želite da znate kako se onaj drugi oseća, to je znak da treba da pokušate ponovo, jer među vama još nije gotovo.

Osećanja su živa i duboka

To da li još uvek volite bivšeg, uopšte se i ne dovodi u pitanje. Teško vam je bez njega, nedostaje vam neprekidno i ne možete da zamislite da budete sa nekim drugim, i pitate se kako ćete to uopšte preboleti – kada će osećanja zgasnuti i ostaviti vas na miru. A kad razmišljate o tome, čini vam se da je to neprirodno, taj pokušaj da ugasite nešto živo vam deluje kao ubistvo. Ako se tako osećate, shvatićete da ne treba da idete protiv svojih osećanja, jer to je čin nasilja nad sobom, već da treba da pokušate da ispravite i oprostite greške i da se borite za svoju ljubav, dokle god osećate da to ima smisla.

Sposobnost da tražite i pružite oproštaj je ključna

Osećanje skrušenosti koje imate pred snagom emocija i kajanjem zbog gluposti, tvrdoglavosti i grešaka koje ste počinili iz arogancije i sebičnosti, čine vas boljom osobom. Kad ego ustukne pred iskrenošću srca, otvara se mogućnost za traženje i pružanje oproštaja. Oprostiti sebi, jednako je važno kao i oprostiti partneru, a možda je i važnije, jer je teže. Opterećeni osećanjem krivice i grižom savesti, nećete stići daleko u obnovljenom odnosu, zato je najbolje da se pobrinete za to opraštanje.

Izvor fotografija: instagram.com/laurapinckard

Brankica Milošević

Comments