Privremeni momak je poznatiji pod nazivom “serijski monogaman” i nije ga lako prepoznati. Naročito ako ste i sami skloni serijskoj monogamiji, jer to nije praksa rezervisana samo za muški rod. Možda vi to ne želite i imali ste neke momke sa kojima ste hteli da ostanete i gradite ozbiljnu vezu i zajednički život, ali su oni odustali (možda malo pre, nego što biste vi, da ste imali prilike). Najvažnije je biti pošten prema sebi – ako ste i sami skloni privremenim vezama, onda su privremeni momci sasvim pogodan izbor. Ali, ako se ozbiljno zaljubljujete i predajete i želite trajan odnos, privremeni momak vam može slomiti srce, jer on izgleda kao da to nije, ili kao da je to bio, a sada je baš spreman da se smiri. 

Savremeni način upoznavanja preko dejting aplikacija i društvenih mreža, nudi mnogo više mogućnosti za razočaranje i spajanje sa privremenim momcima, nego za stvaranje stabilnog odnosa, što može biti emotivno iscrpljujuće. Možda ste već počeli da strahujete od sledećeg novog poznanstva i da se užasavate savremenog dejtinga i sve ste spremniji da se vrlo brzo prebacite sa jednog (koji vam se baš dopao, ali vas pušta da danima čekate), na sledećeg, koji će možda imati više hrabrosti i preduzimljivosti. Možda vas to ne čini serijskim dejterom i privremenom devojkom, ali, na dobrom ste putu. Dakle, možete prepoznati znake “privremenosti” i kod sebe, da biste bolje upoznali sebe i shvatili šta tačno želite. A svakako je mudro prepoznati ih kod muškaraca koji vas zanimaju, da biste izbegli zamku romantičnih iluzija i znali u šta se upuštate. 

Privremeni momak voli prvi sastanak, jer nema nikakav problem sa ostavljanjem prvog utiska – sa njim sve ide glatko, on je pristojan i istovremeno zainteresovan i ne možete biti sigurni da li traži vezu, ili avanturu. Ali, najčešće je to avantura. 

Odlikuje ga ležerno i kul ponašanje, vrlo je siguran u sebe, tako da se prosto podrazumeva da će odmah preći na fizički kontakt – i da neće želeti da se zadrži samo na poljupcu. 

Ukoliko vam je dovoljno da osetite hemiju, da biste se prepustili avanturi, verovatno ste i sami “privremeni” i trebalo bi da imate u vidu da vas taj odnos neće odvesti daleko, čak i ako pomislite da ste osetili nešto više i da će ovaj put biti drugačije. Zato je bolje da ostanete na distanci, da biste videli da li će interesovanje potrajati (i vaše i njegovo) i dali šanse odnosu da se razvije. 

Comments