Serijski dejteri se plaše odbijanja, to im je gotovo neprihvatljivo, pa će biti veoma dopadljivi, jer imaju razvijene odbrambene mehanizme, odnosno umeju da pokažu svoju najbolju stranu i svesni su uticaja koji imaju. Oni upotrebljavaju šarm i ležernost, kao što se neko rukuje, sasvim prirodno i lako. Ali zato vrlo brzo zadovolje svoju radoznalost i sve im dosadi – jer žele avanturu i intenzitet koji se produžavaju unedogled, a to nije moguće sa jednom osobom. Međutim, ako iz jedne veze idu u drugu, uspevaće da ostvare iluziju tog neprekinutog intenziteta, stalno će im se nešto dešavati i stalno će biti stimulisani. 

Oni vole romansu i ponašaće se vrlo zaljubljeno – verovatno će to i osećati, jer vole da se prepuste osećanjima i impulsima. Umeće da vam ugode i učine da se osećate posebno i kao da ste jedina osoba u njihovom životu, koja ih zanima. Fizička intimnost je deo toga i oni se zaista trude i umeju da budu vrlo osetljivi i strastveni ljubavnici. Utoliko teže za vas, kad dođe do sledeće faze, a to je gubitak interesovanja i prekid. 

Serijski monogamisti, privremeni momci, uvek iniciraju raskid. Čak se ponekad skromno pohvale da nijedna devojka nije raskinula sa njima, uvek su oni ti koji odlaze. Velike su šanse da je serijski dejter već pripremio teren za sledeću avanturu i da tačno zna sa kim će biti kada završi sa vama, što on ne smatra izdajom. On vam je dao šta je imao i mogao, posvetio vreme i pažnju i sada ide dalje, u nove avanture. Sa njegove tačke gledišta, u tome nema ničeg nemoralnog i povređujućeg, on vas nije lagao, samo je goreo i sagoreo brže nego što ste mogli da pomislite. 

Ako ste i sami serijski dejter i u tome ne vidite ništa loše, samo nastavite. Ali, ako želite da se skrasite, morate promeniti svoje shvatanje ljubavi i odnosa. Ljubav je mnogo više od intenzivnih osećanja i lagodnosti i prijatnosti koja povezuje dve osobe u intimnom kontaktu. Morate pronaći u sebi kapacitete za trajnu bliskost, koja zahteva napor kakav ne poznajete – svestan izbor, odluku, voljno ulaganje i neprekidno donošenje odluka i pravljenje istog izbora – da sa nekim ostanete. 

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević 

 

Comments