Održavate kontakt

Održavate kontakt putem SMS poruka, ili na društvenim mrežama, posle posla, pa i vikendom. Poruke za laku noć i neobavezno „kako si“ ili pitanje o nekom problemu za koji znaš da ga ima (kao način da otvoriš i nastaviš razgovor) najveći je pokazatelj da si zaljubljena u svog kolegu.

Pamtiš sitnice

U nekim kolektivima se neguje običaj zajedničke proslave rođendana i svi svima donose poklone ovom prilikom, a godine provedene u svakodnevnoj komunikaciji donose poznavanje detalja iz nečijeg života – svi ste kao velika porodica. Ali, u odnosu na tog posebnog kolegu, ovo je mnogo intenzivnije – znaš koje mu je omiljeno jelo i slatkiš, kakvu kafu pije, koja mu je omiljena boja, muzika, film, obavezno mu kupuješ poklon za rođendan, ali donosiš mu sitne poklone i bez ikakvog povoda.

Stavljaš kolegu ispred radnih obaveza

Nastojiš da na svaki način sa njim radiš na nečemu i tada taj deo posla traje dvostruko duže nego što ti je inače potrebno da ga obaviš – jer to je vreme koje možeš provesti u njegovoj blizini, dodirnuti ga dok mu nešto objašnjavaš, sedeti veeeoma blizu njega, dok tražiš da ti nešto pojasni i dok zajedno gledate u isti monitor. Romantično. Vodi računa da ti produktivnost ne opadne i da ne dovedeš u opasnost svoje radno mesto zbog ovakvih stvari.

rawpixel com 323215 unsplash Znaci da je između tebe i tvog kolege nešto više od flerta
Comments