Bez obzira da li ste na prvom sastanku ili pokušavate da procenite atmosferu svoje trenutke situacije, istinsko upoznavanje novog poznanika je komplikovano i zahteva određeno vreme. Ako gorite od želje da saznate da li ste ostavili upisak nakon prvog sastanka ili nekoliko dana dopisivanja, dovoljno je da samo posmatrate govor tela svog simpatičnog sagovornika.

Komunikacija je 55% neverbalna, 38% vokalna i samo 7% izgovorena reč, objašnjavaju stručnjaci za govor tela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cole Herrmann (@cole_herrm)

U suštini, razmišljajte o govoru tela kao o čuvaru najdubljih razmišljanja. Pojedini ljudi nisu previše otvoreni sa svojim mislima i osećanjima, posebno ako su ta osećanja romantične raznolikosti. Zbog toga, stručnjaci za govor tela kažu da učenje fizičkih znakova može da vam pomogne da kažete šta je nekome na umu.

Telo ne može da laže. Reči mogu!

Kopira vas

Dobri parovi će odgovarati govoru tela jedno drugom. Ako ste recimo izašli na piće, posmatrajte da li vaš partner pije piće u istom trenutku kao i vi. Ovo je suptilan znak da se poklapate.

Pročitajte i ovo: Toksične stvari koje u vezi izgledaju savršeno normalno

Stalno se vrpolje

Kad neko zaista ima emocije, dešava se da u početku ima uznemiren govor tela. Privlačnost često uključuje vrstu napetosti koja se drugačije zove i “pozitivan stres”. Igra se sa vašom kosom ili nakitom. Analizira vas i osećate tenziju kad vam se pogledi sretnu. Deli sa vama zanimljive stvari iz privatnog života ili vam pokazuje fotografije svoje sestre, brata ili ljubimca. To je znak da želi da imate još dublji odnos i da, takođe, želi i on da sazna stvari o vama.

Kontakt očima

Sećate se kada smo rekli da je sinhronizacija pokreta odliča stvar? Ispostavilo se da se to odnosi i na kontakt očima. Nije neuobičajeno da neko ko iskusi privlačnost sinhronizuje svoje treptaje sa osobom koja joj se sviđa. Kontakt očima podrazumeva da osećate da vas partner gleda konstantno, a kad pogledate i vi njega, oseti se blaga tenzija. Ovo je, zapravo, najbolji pokazatelj da se nekome dopadate, ali i da se neko dopada vama.

Sijate zajedno

Kad vam se neko sviđa, vaše pore se otvaraju, lučenjem ulja vaša koža postaje sjajna. Kad su osećanja obostrana, sijate zajedno!

Hodate rame uz rame

Nekada se dešava da je, recimo, u restoranu gužva i partner hoda ispred vas kako bi vam omogućio bezbedan prolaz. To su lepi maniri i neka vam ne smeta što želi da se osećate sigurno. Ali, podjednako je lepo i da se neko oseća sigurnim uz vas. To znači da ćete u svim drugim momentima da hodate zajedno, rame uz rame.

Ne koriste telefon u toku razgovora

Minimalno gledanje u telefon ne može da naškodi, možda je nešto bitno i naravno da vam to neće smetati. Ako partner ipak često koristi telefon, možete o tome da popričate, jer to nije nužno znak da ne želi da provodi vreme sa vama, već da možda zakazujete viđanja u momentima kad ima previše obaveza i posla. Uskladite vreme i potrudite se da ga kvalitetno iskoristite!

Razgovarate satima

Svaki početak veze i generalno odnosa između dve osobe podrazumeva to zdravo upoznavanje. Razgovarate satima, čak i nakon viđanja nastavljate konverzaciju na razne teme. Razgovarate dokasno u noć, a onda odbijate da prvi spustite slušalicu. Upoznajete jedno drugo kroz razne faze i sve više vam se dopada način na koji vaš partner razmišlja, osećaj je obostran i to vam je potvrdio.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Dragana Stojanović

Comments