Shvatate da ste sami odgovorni za svoju sreću

Kako se osećate pored neke osobe, posledica je vašeg izbora. Možete biti nesrećni pored nekog, a uporno pokušavati da to promenite, tako što ćete uticati na drugu osobu da se promeni. A isto tako možete udarati glavom o zid, očekujući da se zid sruši, pre nego što razbijete glavu. Ako ste pored nekog nesrećni, imate izbor – udaljite se, preispitajte se. Zašto ste izabrali osobu pored koje ste nesrećni, koji je to obrazac, čiji životni scenario odigravate? I onda nađite nekog sa kim ćete učiti nove stvari o odnosima i ljubavi, sa kim nećete ništa odigravati. Sreća nije nešto što će vam neko dati, ili ćete je negde pronaći, ona je u vašim rukama.

Imate visok nivo prihvatanja (jedno drugog)

Ovo je jedan od najviše zanemarenih, a najvažnijih aspekata odnosa, jer vas najviše približava bezuslovnoj ljubavi. Druga osoba ne mora da se „popravlja“ da bi dostigla vaše standarde, prihvatate je sa svim njenim slabostima, a i ona prihvata vas. Na taj način vidite celu, kompletnu osobu koja je sa vama, a ne fokusirate se na samo na one delove koji vam smetaju, ili one kojima se divite.

Dugoročno želite iste stvari

Kad biste seli da zajedno naslikate viziju udobnog života koji želite, na tom crtežu ne bi bilo nedoslednosti i suprotstavljenih prikaza. Prava osoba želi isto što i vi, ne zato što to vi želite, nego zato što imate zajedničke stavove i vrednosti, od kojih zavisi istrajavanje i ukupno osećanje životne ispunjenosti.

Oboje želite da vam uspe

I to nije nešto što jedno drugom govorite, to je nešto na čemu radite – spremni ste da se potrudite, da se prilagodite, da nađete kompromise, da poštujete granice. Prava osoba je ona koja ulaže u odnos koliko i vi, za koju su ljubav i poštovanje neodvojivi.

Naslovna fotografija: instagram.com/smilesneverlie

Brankica Milošević

Comments