Dešava se da ti je sa nekim dobro i udobno iako nema neke hemije, i svesno biraš da ostaneš u takvoj vezi, u kojoj si ti potenicijalni toksični element. A dešava se i da ubediš sebe da je sve u redu, jer ne želiš da se suočavaš sa onim što nije – zato što ti je dobro i udobno. Šta god se dešavalo u tvom (ljubavnom) životu, najvažnije je da si svesna toga i da znaš da imaš izbor. Možda nije fer da ostaneš sa nekim koga ne voliš dovoljno, ali imaš prava da biraš sebičnost – a treba da budeš svesna njene cene. Teško da ćeš biti srećna i ispunjena u vezi u kojoj nisi duboko emotivno angažovana, a ako oklevaš sebi to da priznaš, proveri da li se prepoznaješ u sledećim ponašanjima.

U suštini, on ti je potreban samo zbog seksa

Nemaš neku želju da ga uključiš u svoj život i nije ti baš najzabavnije društvo. Kad hoćeš da se provedeš, angažuješ prijatelje – on je uvek pozvan, ali negde u sebi se nadaš da neće doći, da ti ne kvari zabavu.

On je dobar čovek

Velikodušan, pametan, pristojan, zainteresovan, potpuno dostojan poštovanja – i ti se trudiš. Ali nema hemije, srce ti ne zaigra kad ga vidiš, njegovi dodiri ti ne pale vatru među nogama – sve je ok, osim što ne možeš nekog da voliš samo zato što on to zaslužuje i što bi ti laknulo, jer više ne bi morala da tražiš onog pravog.

Potrebno ti je više slobode i više prostora u vezi

Zapravo želiš da upoznaš neke nove muškarce, da izlaziš i flertuješ i da nađeš nekog ko te više zanima, a da ne moraš da prođeš kroz solo period.

Comments