U prethodnom članku naveli smo deset stavki koje ukazuju na emotivno zlostavljanje… Ovde navodimo još toliko i nadamo se da će vam ovo biti prvi stepenik do shvatanja činjeničnog stanja i prvi korak do momenta u kom ćete početi da štitite sebe!

Veliki prohtevi. Postavili su neverovatne prohteve i očekivanja, zahtevaju neverovatne stvari i nadaju se da će biti u situaciji da vam kažu: “Jesam ti rekao da to ne možeš!”

Seksualna manipulacija. Partner vas emotivno manipuliše do seksualnih “podviga” koji vam se ne dopadaju ili vam ne prijaju. Mogu i da vas ucene rečenicama tipa: “Druge devojke bi to uradile, zašto ne možeš ti?”

Velike ispovesti. Partner deli probleme sa svima koji žele da slušaju. Ali, ako vi nekome kažete svoj problem, naročito problem koji se tiču veze sa partnerom (i to svojim prijateljima i porodici), partner će vam se veoma naljutiti.

S lika1 Znaci emotivnog zlostavljanja koje ste možda prevideli (2. deo)

Nemate pravo glasa i mišljenja

Okreće sve protiv vas. Ovo je podmukao trik koji partneri skloni emotivnoj uceni i zlostavljanju često koriste kako bi pridobili vaša osećanja. Moguće je da će vas partner često nazivati glupom, kriviti za sve što ide loše i u partnerstvu i u njegovom ličnom životu. Vrlo je moguće da će i izmišljati primere koji vam ne idu u korist samo da bi sve okrenuo protiv vas.

Comments