“Isplatili su se sav moj trud i odricanje koji su mi doneli laskavu titulu svetskog ambasadora mode! Vreme je da ženstvenost i feminizam vratimo na velika vrata” zvonko je odzvanjalo punom salom dok su opčinjeni prisutni zadržavali dah pred glamuroznom najavom futurističkih trendova za tekuću, zimsku sezonu 2011/2012. godine.

Modni magnat omraženog “trećeg sveta”, Zuer Murad (Zuhair Murad), kročio je na haotično modno tlo 1995. godine unoseći ekspanziju duha Dalekog Istoka u minimalističku evropsku tradiciju. Otvaranjem skromnog modnog ateljea u  Bejrutu (Beirut) predano je započeo rad na stvaranju svetske reputacije i osvajanju internacionalnog tržišta.

Ubrzo nakon debitovanja u Večnom gradu na “Alta Roma fashion week”-u, postaje ultimativni miljenik kapricioznog Holivuda i nije prošlo mnogo pre nego što je izgradio imperiju planetarnog nivoa. Dokazao je da visoka moda nije strogo zapadna invencija, a zadržavajući samosvojnost i autentičnost na dugogodišnjem putu vrtoglavog uspeha, posao je pretvorio u strast.

Luksuz, rakoš, prestiž

Ime Zuer Murad bacilo je svetsku modnu ekspertizu na kolena! Vešto se poigravajući romanesknim idealima, ovaj etablirani modni mag nemilosrdno ruši okvire uštogljene stvarnosti savremene žene. Teatralne haline naglašavaju figuru dramatično ističući struk iz koga se materijali otvaraju slojevito, padajući u svim pravcima. Orijent, mistika, sofisticiranost i glamur najvišeg ranga uz fluidan diverzitet boja i tekstura iz sezone u sezonu!

Slika 2 Zuhair Murad: Na raskršću Istoka i Zapada

Glamurozne nude nijanse osvajaju imperativnu modnu poziciju

Slika 3 Zuhair Murad: Na raskršću Istoka i Zapada

Modre nijanse čine toaletu seksipilnom i erotičnom

Slika 4 Zuhair Murad: Na raskršću Istoka i Zapada

Temperamentna crvena – razdražuje i uzbuđuje zadržavajući sofisticiranu notu

Čedo modernih holivudskih Šeherezada

Savremena holivudska aristokratija pokazala je slabost na  reminiscenciju slavnog sjaja staroegipatskih princeza i boginja antike. Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Kim Kardašijan (Kim Kardashian), En Hetvej (Anne Hathaway), Keti Peri (Kety Perry), Majli Sajrus (Miley Cyrus), Kamila Alvs (Camila Alves), Tejlor Svift (Taylor Swift), Kristina Agilera (Christina Aguilera), Blejk Lajvli (Blake Lively), Vanesa Vilijams (Vanessa Williams), Keri Andervud (Carrie Underwood) –  samo su neka od indikativnih imena svetskog show business-a čiji stilisti vešto unose raskoš kurtizana u njihov dinamični javni život. Direktno sa runway-a, drama stiže na crveni tepih!

Slika 5 Zuhair Murad: Na raskršću Istoka i Zapada

Anđeoski izgled JLo na dodeli nagrada Golden globe, 17. januara 2011. godine

Tradicionalna magija u belom

Moda je oduvek diktirala izgled haljine za venčanje – od tradicionalnog, statusnog i devičanski nežnog, do seksipilnog i udobnog. Libanski brend kotira se visoko i u svetu renomiranih dizajnera venčanica. Kombinacijom prefinjenog ukusa i erotičnog dizajna Muradove venčanice nenametljivo ističu sve ženske adute. Asimetrija, balski nabori koji daju vazdušastu punoću, drapirane teksture i smeli, izazovni izrezi koji smerne haljine transformišu u prave modne senzacije. Moderna elegancija prepliće sa bajkovitim i konvencionalnim, a skupoceni materijali izdužuju žensku siluetu dovodeći je do perfekcije.

Slika 6 Zuhair Murad: Na raskršću Istoka i Zapada

Autentično bogatstvo stila i teksture su garancija otmenosti i ekstravagancije


Hristina Stojiljković je student Fakulteta političkih nauka i racionalna plavuša koja se u životu vodi principom dostojanstva po svaku cenu, dok razočaranja krije u senci blistavog osmeha. Prezir koji oseća prema bahatosti preti da se pretvori u patologiju. Nikada se neće odreći ambicija i ženstvenosti na vrtoglavim četrnaesticama.

Comments