Nan Kempner

Dama koja je postala poznata po svojim neustrašivim modnim izborima, Nan Kempner definitivno je jedna od zvezda koje su obeležile njujoršku modnu scenu. Uostalom, retki su ljudi koji imaju tu čast da im upravo Metropolitan muzej posveti čitavu izložbu!

predstavnice pravog njujorškog stila 15 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA) predstavnice pravog njujorškog stila 16 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA)

Madona

Kraljica popa je 1970. godine zvanično postala stanovnica Njujorka i tako doprinela da ovaj grad dobije još jednu legendu na svojoj modnoj sceni. Madona nas je tokom svoje karijere ostavljala bez teksta, izazivala divljenje, a kod nekih i zgražavanje, ali jedno je sigurno – ona je svojim odevanjem definisala njujoršku modnu scenu.

predstavnice pravog njujorškog stila 17 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA) predstavnice pravog njujorškog stila 18 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA)

Loren Santo Domingo

Loren Santo Domingo jedna je od dama koje su desna ruka legendarne Ane Vintur, ali na ovu listu nije dospela zbog svoje angažovanosti u magazinu “Vogue”, već zbog svog besprekornog stila odevanja. Svaki odevni komad koji ona ponese tog trenutka postaje statement komad, a ona sama biva proglašena kraljicom elegancije i sinonimom za pravi njujorški šik.

predstavnice pravog njujorškog stila 19 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA) predstavnice pravog njujorškog stila 20 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA)

Loren Bakal

Rođena u Bronksu, sa kasnijim prebivalištem na Menhetnu, Loren Bakal je definitivno jedna od glumica čiji su život, karijera, ali i stil odevanja bili obeleženi Njujorkom. Ona je do danas ostala jedna od najvećih modnih ikona svoga doba, ali i svih vremena.

predstavnice pravog njujorškog stila 21 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA) predstavnice pravog njujorškog stila 22 Zvezde koje su definisale i definišu njujorški stil odevanja (GALERIJA)
Comments