Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

Kompanija Textil, već godinama jedan od najvećih distributera tkanina na Balkanu, kao i partner Belgrade Fashion Week-a, ove godine dodelila je ponovo nagradu Textil Young Designer Award, za najboljeg mladog dizajnera. Verujući da ume da prepozna kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše mlade talente. Ovoga puta nagradu Textil Young Award dobija grupa mladih dizajnera okupljenih oko saradnje u Belgrade Desing District-u “Klasa”. Oni veruju da će grupa mladih dizajnera “Klasa” nastaviti stopama prethodnih laureata ove nagrade: Ivane Pilje, Jovane Marković, Tatjane Tatalović, Marka Mitanovskog. Jedna od najprestižnijih nagrada svakako je ona koju dodeljuje planetarno poznati modni magazin “Elle”.

Klasa 33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

“Klasa”

Vredna redakcija srpskog izdanja, na čelu sa sjajnom urednicom Sonjom Kovacs, uvek je znala da prepozna autore čiji je rad u skladu sa aktuelnim svetskim modnim tokovima i da taj rad dodatno afirmiše. Na upravo završenoj Nedelji mode oni su izdvojili kolekciju koju potpisuje Anja Dragan, gošća iz Slovenije, čija revija je održana u okviru modne platforme “Zona 45” i dodelili joj Elle Fashion Award. Kao i svaki put do sada, Beogradska nedelja mode opravdala je status najprestižnije modne manifestacije na Balkanu. Prikazane kolekcije, a naročito radovi dizajnera koje smo imali prilike da vidimo u okviru revije “B Future” potvrdile su da srpska prestonica može da iznese snažan kreativni potencijal.

Dobra organizacija, respektabilna publika, koja se na ostalim domaćim modnim događajima ne sreće i konstantno pune sale bilo bi, u najkraćem, utisak i sa ovogodišnjeg Fashion Week-a. Ove godine stručni žiri časopisa “Bazar” je odlučio da nagrada “Marija Kranjc” za najuspešniju modnu kolekciju ode u ruke vrsnoj dizajnerki Ani Šekularac. “Bazar nagrada” za najupečatljiviji revijski prikaz zasluženo je dodeljena reviji mladih dizajnera “B Future”, a specijalna nagradu za ličnost od stila dodeljena je jednoj od najlepših Beograđanki, devojci koju često srećemo na stranama vrhunskih modnih editorijala, brojnim reklamnim kampanjama, šarmantnoj i uvek sa istančanim ukusom obučenoj Zorani Kostić Obradović.

Zorana Kostic Ana Sekularac Zorana Ciric krstic 33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

Zorana Kostić, Ana Šekularac, Zorana Ćirić Krstić

Modni studio “Click” po završetku Nedelje mode tradicionalno dodeljuje nagrade za najbolju manekenku i manekena, kao i specijalno priznanje namenjeno brendovima. Ovoga puta Specijalno priznanje Beogradske nedelje mode dodeljeno je brendu Legend, koji je prikazanom kolekcijom pokazao da se uz uspešan biznis plan, ozbiljan rad i prepoznatljiv dizajn može sa uspehom parirati vodećim svetskim life style brendovima. Nagrade za najbolje manekene dodeljuju se ličnostima koje svojim šarmom i profesionalnošću doprinose razvoju ove profesije i koje na upečatljiv način nose modele na pisti. Ove godine je najbolja manekenka Sonja Pavlica, a maneken Dženis Hatibović.

Najbolji manekeni 33. Perwol Fashion Week: Svečano zatvaranje i dodela nagrada

Najbolji manekeni

Hvala svima koji su nas pratili i vidimo se na jesen, tačnije u poslednjoj nedelji oktobra – na 34. Perwoll Fashion Week-u.

Editors choice