I ove godine, Karl Lagerfeld je predstavio svoju Chanel Couture jesen/zima 2010/2011 kolekciju u Grand Palais-u u Parizu.

Veliki ledeni breg koji je pratio prošlogodišnju kolekciju zamenjen je ogromnim zlatnim lavom čije su šape pokrivale džinovski Chanel biser kroz koji su modeli ulazili na pistu.

Primećuje se izuzetan ruski uticaj, naročito kroz prelepe kapute od tvida sa dekorativnim okovratnicima, manžetnama i džepovima, a u kontrastu sa svilenim i brokat haljinama koje prate siluetu i suknjama sa visokim strukom koje padaju tek ispod kolena.

Zastupljene su i mekše padajuće forme koje su ništa manje svetlucave i romantične,  sa zlatnim šljokičastim detaljima i metalnim vezom prepletenim sa pufnastim ivicama, zatim haljine sa visokim okovratnicima i opet visok odvojen struk uzanih suknji i čizmice do članka.

Lagerfeld uvek nastoji da ubaci i malo humora pa nas i ovaj put nije razočarao- poslednji model se pojavio sa maskom lava, i to niko drugi do trenutno aktuelni model Baptiste Giabiconi.

Editors choice